Home Articole Pescuit in Lake St. Claire - Michigan

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Pescuit in Lake St. Claire - Michigan
  • Autor: Livia Costache
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Pescuit pe mapamond

Fishing fish crap pescuit sportiv pescari peste rapitor

Pescuit in Lake St. Claire - Michigan
autor: Livia Costache
—————————————————————

S-au facut deja 3 ani de cand am aterizat prin zona. Desi stiam cat de cat geografia locului prima data cand am coborat la lac am crezut ca e ceva in neregula. Imi ziceam in mintea mea, ce sa caute oceanul aici? Stiam de Marile Lacuri de la geografie, dar nu ma gandeam ca-s chiar atat de mari. Apoi m-am mai documentat nitel si-am aflat ca lacul asta, St. Clair, cel mai apropiat de mine, de fapt este unul mic in comparatie cu Lacul Michigan sau Lacul Huron.

Cum m-am apucat de pescuit? Pai intr-o duminica ne-au anuntat niste amici (romani si ei) ca vin pe la noi si ar vrea sa dea la peste in zona noastra. Zis si facut, ne-am pregatit nitel ca doar eram gazed si i-am insotit la lac. Noi ca chibiti, ca nu pescuisem pana atunci. Mai stateam cu ei la taclale , ne mai amuzam cu povestile lor pescaresti. In ziua aia nu prea a tras pestele dar am avut voie buna si am stat cateva ore bune in aer liber , cu ceva beri la noi . Atunci am aflat prjma data si cum este cu permisul de pescuit, limitele si regulile . ca pe fiecare lac sunt reguli diferite de pescuit, ca permisul este de 2 feluri. Primul mai ieftin iti permite sa pescuiesti orice peste mai putin salmon si pastrav .
Cand stateam cu prietenii mei la pescuit a mai aparut unul (american cred) si ce mi-a captata atentia a fost ca asta pescuia cu momeala artificiala, arunca si tragea … A fost singurul in ziua aia care a scos ceva frumos din apa. Amicii mei dadeau la fund, cu rama.

Pai ce credeti ca s-a intamplat saptamana urmatoare? Mi-am cumparat prima undita si permisul de pescuit. Am luat si primele lectii de la un bun amic si vecin , el mi-a aratat primele noduri desi avea ceva retineri in ce ma priveste, stiti voi, “femeile si pescuitul”.
Ceva amintiri mai aveam eu, dar nu de mare folos ca aveam doar 5-6 ani pe vremea cand ma lua tata in barca cu el(D-zeu sa-l odihneasca) , spre disperarea mamei.

Nici chiar cand e senin sticla nu vezi malul celalat (Canada este peste lac) .

Pagina:

 fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie-2 iunie inclusiv ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]