Home Politica de Confidentialitate

Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea
datelor cu caracter personal

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal a reprezentat intotdeauna una dintre preocuparile principale ale site-ului nostru. Prin acest document, dorim sa va informam despre modul cum prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, in conformitate cu noile prevederi aduse de Regulamentul (EU) nr. 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor persoanelor fizice" - "GDPR") si legea 677/2001.
Ne rezervam dreptul de a actualiza periodic această Politica de Confidentialitate pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificări ale cerintelor legale.

Cine suntem noi si cum ne puteti contacta
Site-ul www.Pescuitul.ro, denumit in continuare "site", este infiintat in anul 2000 si este o platforma de comunicare si socializare a iubitorilor pescuitului sportiv si recreativ din Romania. Site-ul este administrat de Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009, denumit in continuare "Operator". Site-ul este gazduit pe servere securizate administrate de providerul Romarg iar transmiterea datelor se face securizat, prin protocolul SSL. Pentru orice informatii in legatura cu politica noastra de Confidentialitatea, va rugam sa ne contactati la adresa de email webmaster@pescuitul.ro.

Ce date cu caracter personal prelucram, scopul si temeiul prelucrarii
1. Pentru membrii inregistrati, sunt solicitate urmatoarele informatii necesare autentificarii:
-username - este un pseudonim ales de dvs. si sub care se vor publica pe forum si pe site mesajele sau anunturile dvs.. Username-ul este unic si este format din litere si cifre cu lungime de max. 15 caractere. In cazul in care inregistrarea se face prin intermediul unei retele de socializare, username-ul este generat automat;
-adresa de email - este necesara pentru validarea contului si pentru autentificarea utilizatorului la contul sau;
-parola – este necesara pentru accesarea contului. Operatorul nu cunoaste parolele dvs., acestea sunt pastrate numai in format criptat;
-adresa IP de la care se face inregistrarea sau autentificarea. Este inregistrata automat in scopul asigurarii securitatii site-ului si a datelor dvs..
Scopul prelucrarii acestor date este strict acela de a asigura utilizatorilor accesul la serviciile site-ului in conditii de siguranta (creare cont, autentificare, actualizare date din cont, postarea de mesaje pe forum, postare de anunturi etc.). Aceste date nu sunt utilizate in alte scopuri si nu sunt dezvaluite sub nicio forma sau motiv vreunei terte parti, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.
Temeiul prelucrarii: prelucrarea acestor date cu caracter personal are la baza prevederile din documentul Termeni si Conditii de utilizare a site-ului, prevederi acceptate explicit de utilizatori, la momentul crearii contului, prin intermediul unei bife de accept. In acest sens, prevederile documentului Termeni si Conditii de utilizare a site-ului au rol de contract intre cele doua parti.
Nota: orice alte informatii utilizate in trecut la inregistrarea utilizatorilor (ex. Nume si prenume, localitatea, judetul de resedinta au fost sterse din baza de date la 24.mai.2018, fiind pastrate doar datele necesare autentificarii, enumerate mai sus).

2. Pentru vizitatorii neinregistrati sau inregistrati: Operatorul prelucreaza datele cu caracter personal pe care acestia le trimit Operatorului in mod voluntar si direct, prin mesageria site-ului, prin email, telefonic sau prin corespondenta postala, cu scopul de a raspunde la solicitarile formulate de acestia.
Scopul: Prelucrarea datelor se va face doar in scopul de a raspunde la solicitarile formulate de vizitatori, cum ar fi acordarea de asistenta tehnica sau de a solutiona anumite reclamatii.
Temei: prelucrarea datelor cu caracter personal pentru acest scop are la baza consimtamantul utilizatorului si interesul legitim al Operatorului de a asigura suportul tehnic solicitat de vizitatori.

3. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul indeplinirii obligatiilor legale care ii revin Operatorului in cazul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului. In aceasta categorie intra toate datele oferite voluntar de clienti si care sunt obligatorii pentru incheierea contractelor comerciale sau pentru emiterea documentelor cu regim fiscal.
Temei: Prelucrarea datelor pentru acest scop are la baza interesul legal al Operatorului de a presta servicii comerciale (de exemplu obligativitatea inregistrarii datelor clientului in vederea incheierii unui contract comercial sau a emiterii unor documente fiscale).

4.Pentru asigurarea securitatii sistemului informatic, serverul colecteaza automat informatii despre vizitatori, cum sunt adresa de IP, URL-ul vizitat, linkuri vizitate, tipul aplicatiei cu care acceseaza site-ul. Aceste informatii sunt pastrate pe o perioada de pana la 30 de zile si sunt prelucrate doar atunci cand situatia o impune, cum ar fi in cazul unor atacuri informatice (ex. hacking, D(DOS)...).
Scopul prelucrarii datelor in acest caz il reprezinta asigurarea securitatii serverului, a datelor utilizatorilor si a site-ului.
Temeiul prelucrarii datelor in acest scop are la baza interesul legitim al Operatorului de a asigura securitatea sistemului informatic.

5. Prelucrarea datelor prin intermediul fisierelor cookies. Site-ul nostru utilizeaza cookies proprii sau de la terti furnizori de servicii, conform Politicii de Cookies.
Scopul prelucrarii datelor in acest caz il reprezinta analiza traficului web, analiza erorilor pe site si realizarea de profiluri de preferinta de consum a utilizatorilor pentru imbunatatirea experientei de navigare pe site.
Temeiul prelucrarii datelor in acest scop are la baza interesul legitim al Operatorului de a imbunatatii experienta de navigare pe site. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. In orice moment utilizatorul poate refuza prelucrarea acestor tip de date urmand recomandarile din Politica de Cookies.

Facem precizarea ca nu colectam si nu prelucram in niciun fel date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. Deasemenea, nu acceptam sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Durata pentru care va prelucram datele
Operatorul va prelucra datele cu caracter personal numai atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor prelucrarii, dupa caz:
In cazul utilizatorilor inregistrati pe site, prelucrarea datelor se face pe toata durata existentei unui cont. In momentul retragerii consimtamantului de prelucrare a datelor, Operatorul va inceta prelucrarea datelor utilizatorului, cu exceptia cazurilor cand exista un temei legitim sau legal sa pastreze anumite date.

Atragem atentia ca postarea voluntara a unor date personale in postarile de pe forum (sub forma de anunturi de vanzare, schimburi de informatii cu alti membri etc.), sau prin alte canale de comunicare de pe site, poate face ca anumite date personale sa persiste si dupa incetarea prelucrarii (de exemplu informatii publicate voluntar de dvs. si care au fost citate de alti utilizatori in mesajele proprii).

Pentru datele comunicate catre Operator in mod direct, prin email sau telefonic, acestea sunt sterse dupa 60 de zile de la data indeplinirii scopului pentru care a fost necesara prelucrarea datelor. Exceptie de la aceasta regula o fac datele pentru care exista un interes legitim sau legal sa fie pastrate o perioada de timp mai indelungata (de exemplu datele inscrise in documentele fiscale nu pot fi sterse mai devreme de cat prevede legislatia in vigoare).

Durata pentru care are loc prelucrarea datelor prin fisierele cookies este precizata in Politica de Cookies a site-ului.

Dezvaluirea datelor cu caracter personal catre furnizori

Pentru indeplinirea scopurilor prelucrarii, Operatorul poate dezvalui anumite date personale catre providerul de webhosting dar numai atunci cand este necesar si cat este necesar. Tipul de date dezvaluite se rezuma la informatii generale de natura tehnica colectate de server (adrese IP colectate de server, url-uri vizitate, tipul de browser sau sistemul de operare al calculatorului).
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime. Facem acest lucru pentru a asigura securitatea sistemului informatic.

Dezvaluirea informatiilor dvs. altor parti terte
Noi dezvaluim parte din datele dvs. unor terte parti, in anumite circumstante, dupa cum se arata mai jos.
Furnizarea de informatii unor terte parti, cum ar fi Google Inc., Facebook, Arbomedia, Trafic.ro. Google colecteaza informatii prin utilizarea Google Analytics pe website-ul nostru. Google, Facebook, utilizeaza aceste informatii, inclusiv adresele IP si informatiile din cookie-uri, pentru mai multe scopuri, cum ar fi imbunatatirea calitatii serviciilor noastre si a experientei dumneavoastra de navigare. Informatiile sunt colectate de Google si Facebook in mod anonim. Despre modul in care puteti dezactiva fisierele Cookies folosite de terte parti cat si de site, va invitam sa cosultati Politica de Cookies.
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Facem acest lucru pentru a imbunatati calitatea serviciilor noastre.

Dezvaluirea si utilizarea informatiilor dvs. din motive legale
Dezvaluirea unor date personale poate fi facuta in conditiile legii, in scopul prevenirii criminalitatii sau a activitatii criminale suspectate, sau la cererea organelor competente.
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).

Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate catre Administrator pot fi transferate in afara Romaniei, catre state din Uniunea Europeana sau catre Statele Unite ale Americii, in conformitate cu garantiile oferite de standardele EU-US Privacy Shield. Drepturile de care beneficiati

Sub rezerva anumitor restrictii, persoanele vizate beneficiaza de 8 drepturi importante in legatura cu prelucrarea datelor sale personale:

1. Dreptul la informare: dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de Operator, conform precizarilor din prezentul document;
2. Dreptul de acces la date: va permite sa obtineti, din partea Operatorului, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc. In caz afirmativ, veti putea obtine de la noi o copie a datelor dvs. cu caracter personal.
3. Dreptul la rectificare: dreptul sa solicitati corectarea sau actualizarea datelor dvs.;
4. Dreptul la stergerea datelor: va permite sa obtineti din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal care va privesc,  fara intarzieri nejustificate, ("dreptul de a fi uitat"). De la aceasta regula fac exceptie cazurile in care unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, sau sunt prelucrate in scop statistic sau de arhivare, pentru indeplinirea unei obligatii legale, pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.
Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, sa se anonimizeze aceste date si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice sau de arhivare;
5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: este un drept cu caracter temporar si presupune "inghetarea" datelor pentru anumite motive cum ar fi: dacapersoana contesta exactitatea datelor si este nevoie de o perioada de verificare a corectitidinii datelor; daca datele personale urmeaza sa fie sterse dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta etc..
6. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod curent si care poate fi citit automat, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
7. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele dvs. sa fie prelucrate in scop de marketing direct In cazul in care v-ati acordat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa retrageti acest consimtamant.
8. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate: dreptul de a nu fi subiectul anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizata (inclusiv crearea de profiluri) care produce efecte juridice, care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa ;

Deasemenea, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in cazul in care considerati ca nu am raspuns solicitarilor dumneavoastra intr-un mod conform cu legislatia.
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email: webmaster@pescuitul.ro

Aceasta pagina de Internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati Politica de Cookies.


fiber_newStiri

Potrivit comunicatului de presa al ANPA, eliberarea permiselor de pescuit recreativ de culoare albastra a fost sistata temporar incepand cu 15.06.2018. [...]