Home Articole Cupa Mondiala de Pescuit la Crap -Sarulesti 2002

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Cupa Mondiala de Pescuit la Crap -Sarulesti 2002
  • Autor: Revista Pescuitul in Romania
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Cronica pescarului

Fishing fish crap pescuit sportiv pescari peste rapitor

 

Cupa Mondiala de Pescuit la Crap -Sarulesti 2002
(Trei reportaje din numarul 11 al revistei "Pescuitul in Romania")

Cei mai buni pescari din lume s-au intrecut la Sarulesti

Intre 14-21 septembrie 2002, pe lacul Sarulesti, s-a desfasurat cea de-a doua editie a Cupei Mondiale de Pescuit la Crap - România. Competitia organizata pe cel mai cunoscut lac din Romania, patronat de Robert Raduta, a adunat laolalta cei mai buni pescari din lume si a facut Romaniei una dintre cele mai frumoase campanii de imagine, pe plan mondial.


(Fotografia campionilor - locul 1 si 2, alaturi de campionii editiei precedente)

Paradisul celor mai mari crapi

Paradisul crapilor uriasi, Lacul Sarulesti, se afla la 55 de kilometri de Bucuresti si se intinde pe o suprafata de circa 500 de hectare. Locul a devenit celebru in intreaga lume dupa ce, in urma cu trei ani, aici s-a desfasurat prima editie a Cupei Mondiale la Crap. Atunci, la start s-au aliniat peste doua sute de echipe, din 22 de tari. In acest an, recordul a fost batut, cu participanti din peste 30 de tari.

Lacul de la Sarulesti detine multe recorduri, dintre care amintim recordul mondial la crap oglinda, cu un exemplar de 37,3 kg, prins de austriacul Christian Baldemeyer, in 1998 si la crap comun, 34,5 kg, capturat in mai anul trecut de englezul Tim Paisley. In topul primelor zece capturi din lume, opt sint de la Sarulesti.

In ceea ce priveste organizarea cupei de anul acesta, greul a fost dus de Robert Raduta, insa nume celebre au fost cooptate in comitetul de organizare. Astfel, mai multi ministri au facut parte din comitet; ii amintim pe Ioan Rus, Miron Mitrea, Dan Matei Agathon, Serban Mihailescu, iar din juriu au facut parte Ilie Sirbu si Petru Lificiu, presedinte al juriului fiind insusi premierul Adrian Nastase, presedintele AGVPS Romania.

(Robert Raduta si Victor Tarus)

116 ore de pescuit

Concursul a inceput simbata, pe 14 septembrie, cu sosirea participantilor in Bucuresti si cazarea la hotel. Seara, la hotelul Parc, a avut loc deschiderea festiva, cu cocktailuri si cu stabilirea locurilor echipelor. Fiecare echipa a primit doua locuri de pescuit, alegindu-l pe cel mai bun. Tragerea la sorti a standurilor a fost facuta de fetitele lui Robert Raduta, Roberta si Ricarda.

Dupa festivitate, participantii au fost invitati la arenele BNR, la reeditarea finalei de Cupa Davis de acum 30 de ani. Pescuitul a inceput a doua zi, duminica, la ora 13, iar pescarii au concurat in total 116 ore. Adica pina vineri, 20 septembrie, la ora 9, cind s-a dat semnalul de inchidere si s-a facut clasamentul. Anul acesta, participantii din cele 30 de tari au fost impartiti in 110 echipe, pentru ca fiecare sa prinda peste. Fiecare echipa a avut dreptul la sase lansete, cu cite un cirlig. Cu toate acestea, 31 dintre echipe nu a prins nimic. Seara, la Bucuresti, a avut loc festivitatea de premiere, la Casa Poporului. Participantii au pornit spre casa simbata, unii cu premii uriase, altii doar cu marea bucurie a participarii la o competitie de mare clasa.

Pagina:


fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie-2 iunie inclusiv ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]