Home Forum Subiecte Un alt incepator

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

Un alt incepator

  • Adaugat de: person hardstyle
  • scheduleacum 5 ani
  • comment0 raspunsuri
  • visibility274 afisari
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Tehnici si Unelte de pescuit

Salutari!
De ceva vreme imi veni pofta de a pescui desi habar nu am cum se face ,iar cand am "pescuit"ultima data aveam vreo 5 ani..deci

Sunt aici sa va intreb ce pot face cu ce am momentan la indemana.
Am o undita(cred) pe care scrie 2.4m*10-30g,fir,mulineta ,plumb si o pluta ceva din plastic.
Mi-am achizitionat o lingurita cred,scrie "spinner spoon"pe ambalaj . Am cumparat desi habar nu am cum se monteaza si la ce se foloseste si cum se pescuiesste cu aceasta ustensila Rinjet Cum?

Nici nu stiu ce si cum sa caut pe internet pentru ca e un domeniu cu totul nou.
mi-as dori ca un bun samaritean dintre voi sa-mi explice mot-a-mot ce este feeder,vobler ,twiter si toate celelalte folosite la pescuit. Inafara de exhipamentele hi-tech gen sonare sau ce o mai fi.

Deci ce pot face cu ce am acum la dispozitie? Cum sa pescuiesc? Ce momeala sa pun? Pot gasi ceva momeala artificiala pentru ca sa nu mai scormonesc prin gunoi dupa rame si apoi sa am grija lor.
Poate nu merit sa fiu ajutat deoarece pot fi considerat un puturos,dar la 2 zile libere pe saptamana.. plus ca in timpul liber trebuie sa ma impart in mai multe parti.
Daca nu oi mai incerca cu bidoane cu 2 gauri ,paine/mamaliga si poate intra niste rosioare cum faceam pe vremuri; de asta imi este dor sa vad ca dintr-o mare de nimic scot o vietate inocenta si poate o amintire frumoasa.
Multumesc si fir intins cum am vazut ca se mai spune! Smiley

Am uitat sa mentionez locul unde voi pescui cel mai adesea: raul Siret
Din ce am vazut cel mai tare ma atrage spinning-ul. As putea face asa ceva cu ceea ce am? daca nu ,dupa ce ar trebui sa ma uit in magazin. Sunt dispus sa investesc intr-o lanseta/undita pentru asa ceva.


fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv [...]

Permisele de pescuit pentru anul 2023 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]