Home Forum Subiecte Pescuit in Spania
Pescuit in Spania
Ii rog pe colegul si prietenul meu Augustin ca sa ne spuna si noua ce trebuie sa facem ca sa pescuim in Spania(in general), si pe Ebro (in special).
Acte necesare, avize, regulamente si, cel mai important, cheltuieli.
Aceste informatii ar fi extraordinare pentru cei care ar dori sa schimbe un pic aerul mioritic.
Concret, raspunsul ar trebui sa sune cam asa....
Transport, cazare, masa, momeli, scule, ce ai voie, cu ce pret ai voie, ce nu ai voie, cepatesti daca faci ce nu ai voie...
Si o socoteala finala....
re:Pescuit in Spania
Intrebarile tale sunt binevenite pentru mai multi useri.
Daca te intereseaza in special raul Ebro, pot sa te informez cu toate amanuntele. Raul Ebro strabate 2 comunitati importante ; Aragon si comunitatea Catalana. Permisul de pescuit costa in Aragon 9 euro pe an, in Cataluña costa 12 euro. Permisul se obtine in 5 min de la birourile mediului. Fara examene si fara sa faci cursuri. Transportul este destul de ieftin, cu conditia sa iei bilete la avion din timp. Exemplu ; compania Blue-Air , biletele cumparate cu 4-5 luni inainte te pot costa doar 100 de euro ( dus-intors). Cazarea incepe de la 25 euro pe noapte ( pensiuni). Mircea Staicu , a stat la hotel de 4 stele si a platit 60 de euro pe noapte pentru 3 persoane ( m-am ocupat personal sa-i gasesc aceasta oferta la hotel). In cazul tau poti sa vii linistit si sa stai la mine acasa ( Mircea nu a vrut sa ma deranjeze, cu toate ca am insistat sa vina la mine acasa). Momelile sunt foarte diversificate ; peleti, boiles, mamaliga, porumb,organe de pui, calmar, baboi sau ciortan ( pentru somn). Poti pescuii cam cu orice tip de lanseta. Important ca varga sa aiba o oarecare rezistenta , deoarece nu sti niciodata ce monstru o sa muste. Eu prefer firul multifilament ( textil) si acele Gamakatsu si Assari.
Cu masa nu-i problema, deoarece aici mancarea este destul de ieftina. Exemplu ; la pranz cam toate restaurantele din Spania ofera un meniu la pret redus. Felul 1 , felul 2 , desert, bautura si cafea = 8 euro pers.
Important; nu ai voie sa faci foc, mai ales in perioada verii. Amenda 3000 de euro + dosar penal. Este posibil ca incepand cu anul viitor , sa nu se mai permita intrarea cu barci pe raul Ebro.
Este o plaga a scoicii Tigru si este posibil sa aprobe o lege in care sa te oblige sa folosesti barca doar pe raul Ebro. Asta inseamna ca daca vii cu o barca care ai folosit-o pe alt rau, nu vei putea sa navighezi cu ea pe Ebro.Exista un serviciu de dezinfectare, dar este cam scump si nu se merita. Nu se permite folosirea baboiului viu , prins in alte rauri. Se poate pescuii cu pestisor viu prins tot pe Ebro. Este interzis folosirea Anguilei ca momeala. Se pot retine capturi in functie de legislatia din zona. Exemplu la Caspe ( Aragon); 6 crapi de partida. Somnul, poti sa retii cati vrei, dar este interzis sa pescuiesti la somn noaptea ( motivul este sa nu iei somnii vii si sa-i eliberezi in alte ape). In Cataluña , nu-i intereseaza daca pescuiesti la somn noaptea , dar au o conditie ; somnii prinsi te obliga sa-i omori. Garda civila ( mediu) vine doar in anumite locuri si in rest nu prea par interesati sa caute pescarii pe mal. Deci, nu prea te deranjeaza nimeni.
Cam atat pentru astazi.....socoteala o s-o faceti fiecare in functie de cate zile o sa stati in Spania
Un salut !
re:Pescuit in Spania
re:Pescuit in Spania
re:Pescuit in Spania
Ba fratilor,din orasul Caspe si pana unde am dat eu mereu cu Augustin sunt cam 4 km,centre de inchiriat masini sunt garla in Caspe,sau daca nu puteti sa vorbiti cu gazda unde stati si sigur va va pune masina la dispozitie,treaba cu 6 crapi eu unul nu o cred,am auzit si eu dar nu cred ca vine cineva sa te verifice deorece nu ii prea intereseaza,iar daca o sa nimeriti prin primavara zic aprilie-mai o sa va speriati cati romanii sunt pe balta in general aici unde merg eu cu Augustin locul se cheama Santa Barbara,aici sunt sambata si duminica circa 300-400 de pescari romanii,pe tot malul se vorbeste romaneste,Augustin a omis sa va spuna ca de dat la peste ai voie normal doar cu 2 lanseta cu maxim 2 ace pe montura,zic normal pt ca eu niciodata nu am dat cu mai putine de 4 pt ca niciodata nu a venit nimeni sa intrebe ceva...una peste alta daca vreti sa veniti incercati Caspe o sa ramaneti ca si mine adica muti,nu o sa va vina sa credeti cat peste exista in acest lac...ps:caspe este un lac de acumulare format pe raul ebro si are o lungime de 38 de km
re:Pescuit in Spania
D-lor Augustin & Panait
Excelente informatii, multumiri.
As avea si eu cateva intrebari:
1 -- cat costa inchirierea / 24 ore a unei masini „modeste” ?
2 -- care ar fi perioadele anului in care temperatura maxima sa nu depaseasca aprox. 25-30 gr. iar pescuitul sa nu fie interzis.
Cu multumiri,
subsemnatul
re:Pescuit in Spania
re:Pescuit in Spania
re:Pescuit in Spania
De ce Dumnezeu in acel lac ( cel din Spania ) este atat de mult peste si atat de mare iar la noi nu se reuseste asta nici macar in superlocatii ? S-a incercat la Sarulesti dar nici acolo nu a iesit . Cand s-a populat cu crap ? A fost o miscare controlata sau primele exemplare au fost aduse de amatori ? Exista in acel lac si exemplare de crap sui , salbatic , cum este cel din Dunare sau DD ? In acea zona a Europei crapul nu face parte din speciile existente in mod natural in rauri si lacuri . Nu am vazut in Germania lacuri atat de pline de peste si nici acolo nu se omoara nimeni dupa crap , sau in orice caz nu mananca decat peste cu certificat de provenienta ( ce crescatorie , ce hrana , TUV ... ) . In Polonia se pescuieste si se mananca crap , sunt multe lacuri cu exemplare f. frumoase dar nu in acea concentratie . Crapul pt.consum provine exclusiv din creescatorii . Inspre est crapul dispare din lacuri si rauri undeva prin Asia centrala . De la nivelul Gruziei nu prea mai gasesti lacuri sau rauri cu crap iar mai in est nu mai exista . Logic ar fi ca zona noastra sa fie arealul natural al crapului , in bazinul Dunarii , cu delta si lunci si in lacurile de ses . Atunci de ce se inmulteste atat de mult si creste atat de bine undeva unde el nu a aparut in mod spontan iar la noi , la el acasa adica , este atat de greu de gasit ? Admit ca pozele din Spania imi dau de gandit . Oare daca navalim cu totii in Spania la pescuit se va linisti si acolo problema crapului ? Eu voi face un drum acolo pt. ca recunosc , am devenit curios .
re:Pescuit in Spania
Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv [...]
Permisele de pescuit pentru anul 2023 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]