Home Forum Subiecte Braconieri pe raul Ialomita!!!!!

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

Braconieri pe raul Ialomita!!!!!

  • Adaugat de: person alex88
  • scheduleacum 2 ani
  • comment0 raspunsuri
  • visibility326 afisari
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: S.O.S. pescari

Salutare prieteni pescari!
Vreau sa trag un semnal de alarma cu privire la un subiect care ne macina pe multi dintre noi de foarte mult timp.
De copil am pescuit pe raul Ialomita,insa de vreo doi,poate chiar trei ani ceva nu este in regula,iar peste din ce in ce mai putin,lucru ciudat tinand cont ca am copilarit in zona pe care o voi preciza mai jos.
Acum vreo doua saptamani,primesc un telefon de la tatal meu care imi spune ca sub podul de cale ferata care traverseaza Ialomita in zona garii Crivina(localitatea Poienarii Rali) a oprit o masina din care au coborat 4 indivizi ce aveau o barca pneumatica si un intreg arsenal pt a bracona cu curent electric si care bineinteles ca s-au apucat imediat de treaba.
Ulterior am aflat de la o persoana din zona respectiva ca aceeasi masina ii asteapta pe traseu unde exista drumuri de acces catre rau si ii mai usureaza de prada.Specimenele care locuiesc in comuna Ciolpani,continua in aval pana la podul auto de la Tiganesti care traverseaza raul(DN1 Bucuresti-Ploiesti),distanta pe firul apei fiind dupa cum aproximez eu de vreo 11 km.Probabil ca mai braconeaza si prin alte zone,dar nu am cunostinta.
Autoritatile ii urmaresc,insa pana acum nu i-au prins in flagrant,asadar nu au dovezi concrete deocamdata.
Fac un apel la toate persoanele care au informatii despre astfel de indivizi si activitati menite sa agreseze natura in ultimul hal,sa informeze organele competente si sa incercam sa combatem fenomenul asta pe care il intalnim din ce in ce mai des.
Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi!
Va multumesc si imi cer scuze daca v-am plictisit.
Fir intins!!!!


fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie-2 iunie inclusiv ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]