Home Forum Subiecte Atentie la maidanezii salbatici

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

Atentie la maidanezii salbatici

  • Adaugat de: person pescuitul
  • scheduleacum 6 ani
  • comment1 raspunsuri
  • visibility353 afisari
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Info

Grija omului pentru protejarea animalelor este de admirat dar in acelasi timp ea presupune si o anumita responsabilitate, nu e suficient sa arati putina mila fata de animale si cu asta sa consideri ca misiunea ta s-a incheiat.

Acum cativa ani am vazut cu totii haite de maidanezi care au sfasiat oamenii pe strada in Bucuresit si in alte orase, unii au platit chiar cu viata. La incercarea autoritatilor de a stavili transformarea acestor cazuri intr-un real fenomen, ecologistii au sarit in sus si au protestat pozand adesea cu cate un catelusi bland in brate ca sa impresioneze opinia publica. Unele animale au fost duse in adaposturi dar multe au fost urcate discret in dube si apoi eliberate in localitatile din jurul marilor orase, la marginea unor paduri etc., cu gandul ca aceste animale vor avea o sansa sa supravietuiasca pe cont propriu!

Am avut ocazia zilele trecute sa merg cu masina prin zona padurilor din apropierea localitatilor Islaz, Branesti si ce sa vezi?! Haite de maidanezi salbatici cutreierau padurile si campiile cautand mancare si vanand tot ce le iese in cale. Localnicii spun ca se tem sa mai plece pe jos sau cu bicicleta pe camp, cum faceau odata, sau o fac doar in grupuri de minim 4-5 persoane, haitele de caini devenind un real pericol pentru drumetii solitari! Puii animalelor si pasarilor salbatice sunt de-a dreptul decimati, haitele si-au recapatat instinctul de vanatoare iar in lipsa unor dusmani naturali s-au instalat in varful piramidei lantului trofic si domnesc in voie peste regatul nimanui.

Asadar, cand plecati la pescuit in zone salbatice sau mai retrase, luati-va toate masurile de precautie pentru ca am intalnit pescari care in timpul partidei de pescuit au fost nevoiti sa se refugieze in masina din calea unor haite, singura paguba rezumandu-se, din fericire, la pierderea nadelor si momelilor devorate de maidanezii flamanzi. Este greu de imaginat dar totusi lucrurile astea se intampla in Romania anului 2018!

  • favorite_border

re:Atentie la maidanezii salbatici

  • Adaugat de: person Dr.Hook
  • scheduleacum 6 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Info

Caprioarele au disparut cu totul din padurile Cocani, Raioasa, Valea Mocanului, Mozaceanca, Nebuna de Sus, locuri unde se intalneau frecvent in urma cu 20 de ani.
Sa nu uitam cum onegeurile maidanezofile scoteau cainii din adaposturi si ii eliberau pe langa satele din jurul oraselor.fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]