Home Locuri pescuit Valea Uzului

Informatii generale

Localizare, taxe, harti, review-uri, foto-videoValea Uzului

  • Adaugat de: personBilly
  • scheduleacum 17 ani
  • comment2 review-uri
  • visibility15136 vizite
  • thumb_up 0 likes
help Cere informatii label_outline
Localizare
loc. Darmanesti, jud. Bacau
Lacul de acumulare de la Valea Uzului este situat in masivul Nemira pe locul fostei localitati Poiana . Din centrul orasului Darmanesti, ajungi cu autobuzul in cateva minute pana la locul numit "La Rachita" si de acolo pe jos sau cu ocazie poti ajunge pe lac. Este un lac de o frumusete aparte in care poti pescui "porcani", caras, clean, stiuca, pastrav de lac si uneori chiar curcubeu. Am avut ocazia sa vad, uneori, lacul clocotind de peste, alteori stand nemiscat precum o oglinda si nu de putine ori am plecat acasa cu traista goala. Ca sa pescuiesti aici trebuie neaparat sa cauti un loc intr-unul din golfuri pentru ca in orice moment poate sa se porneasca vantul si... s-a dus partida de pescuit. Cineva, tot pe acest site scria ca a prins, aici, nu stiu cate kilograme de clean si caras. Asta poate ca se intampla mai demult. Acum stai si te rogi sa traga un peste ore intregi si sunt zile la rand, cand pleci la vale cu 6-7 pesti. Pescari sunt cu gramada, pe lac. Mai ales in zile de sarbatoare. Vara nu mai ai loc de atatia pescari si trebuie sa fii foarte matinal ca sa apuci un loc mai acatarii. De obicei se pescuieste la varga de 6-7-8 metri, pentru ca adancimea creste brusc si nada compusa, de obicei, din srot de floarea-soarelui fiert impreuna cu tarate de grau si malai, trebuie sa cada pe pragurile formate de valuri un momentul cand creste apa. In mod constant se folosesc, pentru carlig, viermusi, paine facuta cu coloranti, graunte in lapte (la care se fac capturi frumoase), larve de libelule. Se pot experimenta alte, diferite, momeli pentru a cunoaste receptivitatea pestilor la nou. Problema cea mai grava este, insa, prezenta braconajului in zona. Majoritatea pescarilor nu mai vor sa plateasca taxa pentru faptul ca s-au inmultit foarte mult cei care baga setci sau alte scule neortodoxe. Povestesc cei ce au vazut cum s-au scos pesti de dimensiuni impresionante cu aceste plase. Dupa mine, cred ca s-a creat o adevarata piata neagra pe care se comercializeaza pastrav de lac ce variaza intre 3 si 10 kilograme si stiuca de 20 kilograme greutate. Zilnic trec in golful de la "Groza" pescari de tipul acesta si golesc pur si simplu lacul de peste. Consider ca este, deja, o crima. Toate acestea se fac cu acordul si mana in mana cu padurarii si cu seful de baraj. Mai povestesc pescarii ca, chiar seful de baraj isi trimite oamenii cu barca pentru a intinde plase si uneori chiar eu am vazut barca trecand spre coada lacului. Eu unul sunt hotarat sa nu mai vizez permisul din aceasta cauza. Ma simt ca si cum as finanta chiar eu aceste jafuri si de aceea pana la masuri ulterioare,trec peste asta. In rest am sa caut sa pescuiesc in continuare, pentru ca acest sport face parte din viata mea mult prea pregnant pentru a renunta. Dumnezeu sa ne ajute sa avem Fir Intins!

Pentru noutati despre acest loc, 🎣
label_outline
Taxa/Permis pescuit (o persoana): edit Actualizare
-

label_outline
Momeli recomandate:
fara recomandari speciale

label_outline
Specii existente:
specii comune

label_outline
Facilitati oferite
nu se cunosc

label_outline
Telefon contact: - playlist_add Adauga contact

  • Pagini web si de socializare
  • Nu exista informatii edit Adauga pagini

room
Localizare pe harta: edit Modificaplay_circle_filled add_a_photo Adauga Galeria foto/video (ultimele postari)

Pentru mai multe imagini, vezi Galeria foto a baltii.question_answer Balta a inregistrat 2 comentarii. Vezi Pagina cu comentarii.

warning
Aceasta rubrica reprezinta un ghid informativ pentru pescari si nu reprezinta o oferta comerciala. Informatiile si fotografiile publicate mai sus au caracter pur informativ si va sunt oferite fara nicio garantie, sub rezerva ca pot contine erori de localizare, informatii incomplete sau neactualizate. Administratorii baltilor pot schimba taxele si conditiile de pescuit in orice moment, fara nicio notificare prealabila. Daca sesizati existenta unor informatii eronate, nu ezitati sa ne raportati problema urmand acest link.

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]