Home Articole Porumb cu alcool

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Porumb cu alcool
  • Autor: Drillmania
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Abc in pescuit


Odata cu venirea anotimpului rece, majoritatea pescarilor tind sa se pregateasca de “iernat”, lasandu-le crapilor autohtoni sansa de a se revigora pentru bataliile si drill-urile ce vor urma anul urmator. In aceasta perioada noi vom incerca sa va ajutam cu sfaturi si produse specifice acestui anotimp, astfel incat sa evitam „iesirea din mana” a celor devotati acestui hobby.

Intr-adevar, de acum vremea devine mult mai capricioasa, ascuzandu-si capriciile sub o manta de nori grei, iar cateodata avand sustinerea unui soare placut, la prima vedere, dar fara putere. Pentru cei ce vor sa plece la expeditii pescaresti in aceasta perioada rece, le putem recomanda cateva momeli care fac “mustaciosii acvatici”, sa se trezeasca din hibernare si sa fie interesati de momeli deosebite cum ar fi porumbul cu alcool.

Multi stiu despre ce este vorba, dar putini stiu de ce alcoolul, sau ce fel de alcool sau cum se pot pregati aceste momeli. De aceea ne-am gandit sa prezentam acest produs, pentru a intelege de ce putem opta pentru el in sezonul rece.

Alcoolul, asa cum stim, are o molecula mai mica decat a apei si disociaza foarte bine in apa, ceea ce face ca raspandirea acestei arome sa se faca foarte bine si echilibrat. Efectul alcoolului asupra sistemului nervos al pestilor este foarte asemanator cu cel produs asupra oamenilor, de aceea pestii sunt „dezmortiti” de acest compus si sunt „fortati” sa se hraneasca, ceea ce duce la atingerea obiectivului principal al pescarului. Este un fel de „arma inteligenta” in materie de nade si momeli, iar daca momeala, pe langa alcool, mai are in componenta sa si alte arome, aceste arome sunt potentate de alcool, fara a se pierde din calitatile lor de baza, dispersia acestora fiind accelerata, lucru benefic partidei noastre de pescuit. Avand aceste calitati, porumbul cu alcool este foarte greu de refuzat de pesti mai ales in anotimpul rece, si mai ales daca ii este oferit pe un platou cunoscut de pescar ca fiind un platou de iernare. Deci plasat acolo unde trebuie... porumbul cu alcool este “punct ochit, punct lovit”.

O alta intrebare frecvent intalnita se refera la tipul alcoolului utilizat. De obicei sunt utilizate in practica mai multe variante clasice: tuica, palinca, wiskey si altele. Conteaza ca alcoolul folosit sa aibe o dispersie cat mai buna, sa fie cat mai aromat si sa protejeze proprietatile eventualelor arome si aditivi adaugati in compozitia momelii.

Perioada in care porumbul sta in alcool este deasemenea o dilema pentru multi pescari, practica dovedind faptul ca este bine ca porumbul sa fie cat mai bine patruns, fara a fi fortat prin diferite tehnici. Mai exact, porumbul preparat cu alcool este bun de folosit din momentul prepararii, dar odata cu trecerea timpului creste calitatea nadei, aceasta fiind din ce in ce mai bine patrunsa de alcool, eliberarea ulterioara in contact cu apa este facuta pe o durata mai mare de timp, deasemenea fiind protejata de alcool care este si conservant. Acest lucru face ca boaba sa fie din ce in ce mai complexa, aceasta avand combinatii diverse: CSL, miere, aroma de capsuna, de carne, de scoica sunt oricand binevenite in combinatii cu alcool.

Nadirea va fi facuta, de preferat, cu o nada care prezinta aceleasi calitati si arome ca si momeala utilizata. Trebuie sa nu uitam ca porumbul cu alcool, pe langa faptul ca ne poate salva partidele de pescuit din sezonul rece este si un foarte bun separator calitativ al pestilor, daca este folosit corect, aducandu-ne drill-uri de neuitat cand restul pescarilor isi deapana in fata sobei amintirile partidelor pescaresti din sezonul cald.


Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul producatorului, www.drillmania.ro

Publicat la: 23.01.2011fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie-2 iunie inclusiv ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]