Home Articole Permisul de pescuit 2022

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Permisul de pescuit 2022
  • scheduleacum 2 ani
  • thumb_up 0 likes
Rubrica: Info

Pescuit
A. Pescuitul in Marea Neagra, Dunare si pe habitatele piscicole naturale necontractate

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2022, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa:

https://permisepescuit.anpa.ro:19443/ ( vezi Link )

Aplicatia emite doua tipuri de permise:

1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagra;
2. Permis de pescuit recreativ pe Dunare cu bratele sale si pe habitatele piscicole naturale necontractate;

Permisul de pescuit recreativ pe habitatele piscicole naturale contractate se elibereaza prin asociatiile de pescari, beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ.

Noile permise generate electronic vor putea fi printate pe suport de hartie sau vor putea fi stocate pe telefonul mobil, acestea fiind prevazute cu o serie unica si cu un cod QR care vor permite verificarea valabilitatii permisului in cazul unui control.

Permisul de pescuit este insotit de o fisa de captura, parte integranta a acestuia, care va fi completata de catre beneficiarul permisului, la finalul fiecarei partide de pescuit si transmisa pana la data de 28.februarie a fiecarui an, pentru anul precedent, dupa cum urmeaza:
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagra, Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, direct către ANPA;
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele contractate, direct catre asociatiile de pescari care au eliberat permisul, urmand ca dupa centralizarea datelor, acestea sa le transmita ANPA.

Conform comunicatului ANPA (vezi link-ul http://www.anpa.ro/?cat=3), fisa de captura pentru anul precedent va fi transmisa catre ANPA la adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro, sau la sediile teritoriale ANPA (termenul limita: 28 februarie)

Modelul fisei de capturi poate fi consultat la urmatorul Link

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati site-ul ANPA.

Sursa: www.ANPA.ro

B. Permisul de pescuit in Delta Dunarii

Permisul de pescuit in Delta Dunarii este emis de catre ARBDD si poate fi obtinut online la adresa:
Link.

Procedura pentru obtinerea acestui permis este foarte simpla: completati formularul online cu datele solicitantului apoi, dupa ce va asigurati ca datele completate sunt corecte, dati comanda ADAUGA IN COS. Accesati link-ul Cosul dvs si finalizati comanda. Dupa finalizarea comenzii va fi afisat link-ul de descarcare a permisului. Link-ul de descarcare a permisului este expediat automat si pe adresa dvs. de email.

Atentie!
C. Avizul politiei de frontiera
Conform prevederilor art. 40 din OUG 105 / 2001 privind frontiera de stat a României, cu modificarile si completarile ulterioare, pescuitul in apele de frontiera, apele maritime interioare si în marea teritoriala se efectueaza, în conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritătile competente, cu avizul prealabil al organelor Politiei de Frontiera Romane.

Pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a obtine avizul politie de frontiera (PG-ul) in vederea practicarii pescuitului sportiv/ recreativ in apele de frontiera:

1. Descarcati modelul cererii pentru eliberarea avizului de pescuit, disponibil pe site-ul Politiei de frontiera la adresa:
Link

2. Completati si semnati cererea descarcata la pasul 1;

3. Cererea completata si semnata de solicitant poate fi depusa online pe site-ul Politiei de frontiera la adresa Link.

La acest ultim pas, se completeaza formularul online cu datele socilitate si se anexeaza copii in format electronic dupa cererea completata la pasul 2, dupa cartea de identitate a solicitantului si, optional, copia dupa permisul de pescuit eliberat de ANPA, ARBDD sau de catre alte asociatii de pescuit recreativ/sportiv legal constituite.

Sursa: www.politiadefrontiera.ro

Important de retinut:
Permisele de pescuit emise de ANPA si ARBDD, precum si avizele politiei de frontiera (PG-urile) sunt gratuite.

Nota: informatiile prezentate mai sus au caracter informativ. Pentru conformitate, va rugam sa consultati site-urile oficiale ale ANPA, ARBDD si Politiei de frontiera.

Link-uri utile:
Lista ape necontractate: Link (ATENTIE: valabil la 01.08.2021);
Lista ape contractate: Link (valabil la 01.08.2021).
Permis pentru Delta Dunarii: http://arbdd.abt.ro/home/index
Avizul politiei de frontiera: https://www.politiadefrontiera.ro/
zoom_in
Pescuit

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]