Home Articole Balta Baltatu

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Balta Baltatu
  • Autor: Neagu Petre
  • scheduleacum 3 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Reportaje

Pescuit
In acest scurt e-reportaj va prezentam o balta foarte putin cunoscuta de pescarii bucuresteni si din imprejurimi. Este vorba despre balta Baltatu, situata la iesirea din satul Vadu Anei, pe partea dreapta a drumului judetean 100, cum venim din directia Branesti - Vadu Anei- Fundeni.

Balta are un aspect salbatic, putem spune chiar deltaic, fiind invecinata cu padurea Baleanca. Pentru cei care nu cunosc deloc zona, balta poate trece usor neobservata, fiind amplasata intr-o vale. Accesul se face pe un drumul de pamant care vireaza spre dreapta in sensul de deplasare amintit. Atentie insa, daca ploua accesul poate fi dificil deoarece drumul este denivelat si in panta. Accesul pe balta se poate face si pe drumul judetean 301, venim dinspre Cernica - Tanganu, la iesirea din Tanganu, pe drumul care face stanga imediat la iesirea din localitate.

In harta de mai jos se prezinta localizarea baltii pe ruta Branesti - Vadu Anei.
Observam ca balta are un aspect salbatic, stufarisul avand o pondere importanta din suprafata baltii. Balta este ingusta, latimea maxima a albiei in care se poate pescui efectiv fiind cu putin peste 50m. Daca pe multe balti distanta de aruncare poate constitui un atu important, aici ceea ce conteaza este precizia lansarii.

Fiind situata in apropierea padurii, atmosfera este placuta, ferita de poluare si zgomotele civilizatiei. Animale mici precum popandaii, iepurii, aricii, broaste testoase, uneori chiar cate o caprioara venita la adapat, completeaza in mod armonios peisajul salbatic!


Voi lasa in continuare sa vorbeasca imaginile cu peisaje, despre pescuit voi vorbi cu alta ocazie, dupa ce voi testa suficient potentialul baltii.

Pentru mai multe informatii consultati acest Link


Fir intins!

Neagu Petre

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]