Home Articole Autobiografia unui pescar

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Autobiografia unui pescar
  • Autor: I.V. Patrascu
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Cronica pescarului


Subsemnatul, m-am nascut in 7 februarie 1937, atunci cand mama mea credea ca vine pe lume o fetita care sa faca echipa cu fratele meu mai mare Romeo. Deci, eu am venit in locul unei Juliete ! Pe atunci nu era vorba de ecografe care pot afla sexul copilului la femeia gravida. Copilaria, pana la 6 ani, a fost una fericita, intr-o familie de oameni buni. La 4 aprilie 1944 tatal meu a murit intr-un bombardament. Am ramas orfani si dintr-o data am cazut in tagma celor saraci, saraci pe bune. Am trait copilaria, ca multi altii, in saracie; am facut facultatea de Medicina Veterinara in Bucuresti intr-o saracie lucie, muncind pe santiere, pentru a face rost de bani pentru haine si impozite. Pensia mamei mele nu ne ajungea noua, trei suflete dintre care doi baieti in crestere.

Dupa facultate am fost la Blejesti unde am muncit. Dupa cum vedeti urmez formularul unei autobiografii, ca pe timpuri. Am dat atat de multe declaratii la securitate ca nici acum nu ma mai pot opri! Dupa un accident de tren am revenit la Bucuresti unde am intrat in cercetare.

Norocul m-a dus in Anglia si USA, fara pile sau protectie. Daca aveam pile ajungeam pe alte forme de activitate sociala, ma refer direct la munca de partid sau securitate. Nu a fost sa fie asa. Acest fapt m-a costat! M-a costat mult.

Am revenit ca om de stiinta in tara si am realizat multe. Poate cel mai important pentru dumneavostra, cu exceptia pescuitului, ar fi descoperirea copiilor cu SIDA, in anul 1989 in luna iunie. Sa nu uit faptul ca in 1985 am cazut in dizgratia familei Ceausescu si am fost izolat de societate, de colegi , de viata stiintifica, pana cand si-au dat seama ca nu sunt un periocol social si politic. Dar a fost prea tarziu.

Descoperirea copiilor bolnavi de SIDA a fost pentru mine o mare realizare stiintifica, iar lupta mea cu partidul si securitatea, din nou in opozitie, a fost marea realizare. Am reusit, in secret, sa informez Organizatia Mondiala a Sanatatii (decembrie 1989) care a intervenit energic in luna ianuarie 1990, imediat dupa revolutie.

Am plecat in USA unde sunt copii mei si am revenit in 1993. Am o clinica frumoasa si cel mai bun laborator din tara, la aceasta data. Clinica se numeste S.M. SIMONA srl, cu sediu in Bucuresti, blv. Marasti nr.8.

Asta sunt!

Sunt membru la un club Lions Millennium Bucuresti pentru care am scris o brosura "Viata la club". Acum nu ma mai pot opri si scriu amintiri din copilarie, din studentie etc..

Pentru marele public, pentru aflarea adevarului istoric si stiintific, am scris o carte despre SIDA la copiii din Romania, unde am rezervat un oarecare spatiu si pentru "relatiile" mele cu partidul si securitatea. Pe piata va aparea versiunea a II-a, in luna aprilie 2003.

Cu deosebit respect,

I.V. Patrascu

Cronica pescarului


fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie-2 iunie inclusiv ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]