Home Articole ANPA a sistat eliberarea permisului ANPA pe 2018

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
ANPA a sistat eliberarea permisului ANPA pe 2018
  • scheduleacum 3 ani
  • thumb_up 0 likes
Rubrica: Info

Potrivit comunicatului ANPA din 16 iulie 2018, eliberarea permiselor de pescuit de culoare albastra a fost sistata pentru anul 2018 incepand cu data de 15.06.2018.

Extras din comunicatul de presa al ANPA:


vă informăm că Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi, prin adresa nr .1454/19.06.2018 înregistrată la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură cu nr. 6565/20.06.2018, propune păstrarea cotei înscrise în studiul de TAC (captura totală admisibilă) pentru anul 2018, având în vedere principiul precauţionar în expoatarea sustenabilă a resurselor acvatice vii, coroborat cu studiile efectuate pe fluviul Dunărea.

În consecinţă, nu se aprobă majorarea TAC-ului pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunăre.

În această situaţie, nu se mai poate majora capacitatea de pescuit la Dunăre, exprimată în eliberarea unui număr suplimentar de permise de pescuit recreativ.


Sursa: http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativ/

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]