Home Forum Subiecte Despre scobar

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

Despre scobar

  • Postat de: person Vizitator
  • scheduleacum 14 ani
  • comment428 raspunsuri
  • visibility95668 afisari
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar
Contact Person
Vizitator

Vizitator

Salut toti scobararii!ma intereseza toate informatiile de la voi:despre nada/componentele nadei in perioada toamna/iarna/primavara,aditivi folosit,fire,forfacuri,cum mananca scobarul(momeala oprita sau lasata pe curs),carlige !

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person calin 100
  • scheduleacum 14 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

Reteta de momiala
Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu materialul respectiv. Este bine apoi sa o latim prin presare. Se fierbe apoi pina cind aceasta pluteste in vasul cu apa. Se lasa la racit si apoi se scoate din material. Aceasta poate fi taiata cubulete de diferite marimi, dupa dorinta.


  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person calin 100
  • scheduleacum 14 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

Se pune un vas cu 2 litri de apa la fiert; in apa se pune o lingura de seminte de anason bine macinate. Cand fierbe apa se adauga faina "musuroi" si se lasa sa fiarba circa 20 de minute, dupa care se amesteca continuu circa 6 min.. Rasturnam mamaliga pe un fund de lemn, o acoparim cu un ziar umed si o lasam pana a doua zi. Adoua zi, cu o ora inainte de a pleca la pescuit, se framanta mamaliga cu srot si cu pesmet bine macinat pana cand ajunge la o consistenta omogena (asemanator plastelinei) si culoarea gri inchis. Cand ajungem pe malul apei se ia o bucata de marimea unui mar mai mare si se amesteca cu putina apa din lac (obligatoriu) pentru a deveni mai moale decat restul; aceasta va deveni momeala, in timp ce cealalta va fi distribuita naditoarelor. Pentru a o indulci se pot adauga 1-2 pastile de ciclamat de sodiu (acesta are avantajul ca nu fermenteaza la caldura).

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person calin 100
  • scheduleacum 14 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

Dacamai afli ceve retete te rog sa_mi spui si mie..........Am sa-ti mai trimit niste retete,sper sa-ti fie de folos Fir intins ;= ==

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Postat de: person Vizitator
  • scheduleacum 14 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar
Contact Person
Vizitator

Vizitator

Merci, dar mamaliga nu prea merge la noi! Astept alte retete(pt toamna,iarna,primavara;vara mananca doar la miez de paine)!!!==

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person calin 100
  • scheduleacum 14 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

De multe ori am incercat la paste.a mers foarte bine mai ales la ARPACAS sau la CUS-CUS.este bun si de momit.........==

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person minu
  • scheduleacum 13 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

Ca nada folosesc nada din comertz ca e foarte buna si eu sint multzumit de ea. Ca aditivi eu itzi recomand sa folosesti in aceasta perioada tot ce pute mai tare deoarece aceste putori ii atrag.Ca momeala : arpacasul il folosesc doar vara, in restul perioadei dou cu rima rosie mica ,viermi si larve rosii.Pescuiesc de vre-o 8 ani la scobar si tin sa te anuntz ca e un pescuit super.Am vazut ca nu oricine poate prinde scobar.Eu am ceva experientza si citziva scobari de peste 1.250kg. Pescuiesc pe Mures si Cris.In Mures sint exemplare mai mari dar pe Cris ,de obicei, prind mai multzi. Nu uita sa mai eliberezi din solzoshi! Fir intins!

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Postat de: person Vizitator
  • scheduleacum 13 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar
Contact Person
Vizitator

Vizitator

Salut Cosmine ! si La mulţi ani!
In sfârsit un scobărar mai vechi imi răspunde.
Mai am întrebări:
- dacă folosesti bolo, descrie-mi putin băţul? mă interesează ce caracteristici tre să aibă o bolo pt scobar, mai moale pe vârf sau mai rigidă?
- ce fir foloseşti pe mulinetă, de 12 sau de 14?
- ce cârlige

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person oaie
  • scheduleacum 13 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

reteta de iarna pt scobar:

ingrediente: faina malai si splina porc

se macina bine de tot splina(de preferinta cu robotul de bucatarie} apoi se amesteca cu faina de malai pina se pot face bulgari.acestia se tin in frigider dar nu prea multe zile

  • favorite_border

re:Despre scobar

  • Adaugat de: person armand.c
  • scheduleacum 13 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Pescuit stationar

Nu cred ca este o regula clara privind varful bolognezei pt scobar si nici pentru firul folosit. Este important sa fie usoara sa nu iti oboseasca mana, suficient de lunga pentru a putea controla bine pluta in curent, suficient de rapida pentru a transmite cat mai repede intepatura. Eu folosesc pentru lansetele foarte rigide carlige mai groase in carne iar pentru cele mai moi carlige mai subtiri.


fiber_newStiri

Potrivit comunicatului ANPA din 16 iulie 2018, eliberarea permiselor de pescuit de culoare albastra a fost sistata pentru anul 2018 incepand cu data de 15.06.2018. [...]