Home Forum Subiecte Bratul Ara confluenta cu balta Popa Sapca

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

re:Bratul Ara confluenta cu balta Popa Sapca

  • Adaugat de: person Kontrovers
  • scheduleacum 2 zile
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Info
Citat din Kontrovers
Lacomie la somotei la Cernavoda in anii ´70
" nu castigi la LOTO de fiecare data cand joci "
Asa a fost si situatia unica cand am umplut papornita cu somotei pentru consum propriu, nu comercial, fiind justificata zicala " are balta peste "
Nenumaratele partide de pescuit la Cernavoda, cand am plecat acasa si ma uitam ca milogul in traista fara sa prind macar un ghibort, nu pun la socoteala.
O asemenea chansa la somotei nu vine in fiecare zi si intuiesc ca oricare nu ar spune nu si ar scoate lansetele din apa si intoarce acasa.
Daca imi reamintesc bine un anume canal Batlanul unde se ajungea dupa parcurs la picior 9km se prindea enorm mult crap; la intoarcere cu ranita plina fiind arsita erea greu de parcurs cei 9km si toti pescarii faceau popasuri sortand crapii si lasandu-i pe drum la porci si in final ajungeau acasa doar cu 1-3 crapi.
Nu numesc situatia " lacomie" ci subestimare a proprilor puteri de a purta pe spate pe o distanta de 9km sub apriga arsita, dar... fiecare are propria filozofie de a judeca o situatie data si respect parerea altora.

Sunt scheptic la motivarea ca braconierii au golit apele de peste, dar asa fiind legile sunt prea blande atat pentru braconieri car si grosistii care cumpara peste de la braconieri.
Pescuitul electric este factorul cel mai daunator, puietul de peste moare.
Dece multora le pasa de maidanezi dar nu de ce se intampla sun luciul apei ?
No väll..... intr-o zi vor manca maidanezi, nu crap, caras sau alt peste.
In Suedia braconajul se pedepseste aspru, fie la pescuit sau vanatoare, cu confiscarea armelor fara drept de arma pe viata, confiscarea vehicolului cu care ai venit la braconaj, amenzi usturatoare si donatie obligatorie de sume mari la Fondul victimelor si inchisoare.
Nu pricep... dece ANPA nu face o lista cu semnaturi din partea pescarilor si a tuturor care sunt constienti de acest macel al puietului de peste care sa fie trimeasa la ministrul apelor (?) sau cine are raspunderea de a interzice imediat pescuitul electric, fara demesuri si birocratie prin parlament si alte instante aiuristice.
Cei care se vor jelii ca pescuitul electric este painea lor si a familiei, pot gasii o alta indeletnicire, de exemplu se cauta mana de lucru la camp si pe tarlale....
Candva prohibitia erea luna Mai, dar intuiesc ca studiile au evoluat si sa ajuns la concluzia pestele are nevoie de 60 zile in perioada 11 aprilie – 09 iunie.
Cei autoritari care au luat aceasta decizie dece nu inteleg ca ce ei si pescari seriosi protejeaza in cele 60 zile, este distrus de pescuitul electric in urmatoarele zile ?????


fiber_newStiri

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin. [...]

fiber_newInfo

Potrivit deciziei ANPA nr. 454/18.12.2018, pana la emiterea de catre ANPA a noilor permise de pescuit recreativ pentru anul 2019, pescuitul recreativ in habitatele naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, se va desfasura pe baza permiselor de pescuit recreativ, emise de ANPA in anul 2018... [...]