Home Forum Subiecte Guvidul la malul marii
re:Guvidul la malul marii
re:Guvidul la malul marii
re:Guvidul la malul marii
re:Guvidul la malul marii
Am urmarit atent stirile legate de eveniment. Cel mai surprinzator a fost „calitatea si tinuta stiintifica” a explicatiilor date de „marele sef” Dr. Nicolaev Simion – ing. piscicol !!!
Acest domn deja in 1982 era directorul stiintific al IRCM si dupa cum vad „nepieritor estem”.
Daca de minim 28 de ani, in fruntea institutiei se afla celasi om; daca citim „Lista specialiștilor din INCDM care pot acorda consultanță de specialitate” [http://www.rmri.ro/RMRI/consultanta_specialitate.html]; daca analizam structura pe profesii a cestora,; daca aprox. 30% au in expertiza „evaluari de mediu” (singura prin care poti castiga bani in privat); atunci nu are rost sa ne minunam de raspunsul aiuritor dat de Nicolaev Simion, presei.
re:Guvidul la malul marii
re:Guvidul la malul marii
Ieri m-am intors de la mare. Temperaturi putin cam ridicate, insa destul de bune pentru pescuitul guvidului. Am incercat la Saturn, Neptun si Eforie Nord(de fiecare data de pe dig). La Saturn cu scoici si buchet de rame rosii(aduse de acasa), am avut parte de cativa guvizi cam mititei.
La Neptun a fost un semi-esec, poate si pentru ca am ales o momeala mai putin conventionala -bucatele de salam (asta am avut la indemana).
A fost insa foarte foarte bine la Eforie Nord, mai ales pe digul din dreptul Hot. Acapulco si pe digul imediat urmator. La rame grosolane (cumparate din piata 2,5 lei) am prins in 3-4 ore cca 100 guvizi de marime medie si am repetat isprava ziua urmatoare. Garizii , la care trageau baboii mai seriosi se vindeau cu 5 lei 40-50 bucati.
Pe dig se prindea si chefal la rama de mare(50 bani bucata) insa pesti cam micuti. Am prins si eu cativa dupa o investitie de 5 lei, insa aici trebuia sa ai timp la dispozitie.
Concluzia mea, care tine cont si de spusele unor localnici Eforie Nord -o locatie buna pentru pescuitul la guvide
Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv [...]
Permisele de pescuit pentru anul 2023 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]