Home Locuri pescuit Partide ID:1549

Unde am pescuit!

Comentariile pescarilor



Maiorul
loc. Belciugatele, jud. Calarasi

  • Adaugat de: person ovielena
  • scheduleacum 20 ani
  • visibility579 vizite
  • thumb_up 0 likes
help Cere informatii label_outline
Data partidei:
acum 20 ani

label_outline
Taxa pescuit (o persoana):
neprecizata

label_outline
Drum de acces

label_outline
Momeli folosite:
fara recomandari speciale


label_outline
Comentariu despre partida
Am fost pe balta MAIORU pe 12/09.2004, la o saptamana si jumatate de la deschiderea oficiala, impreuna cu patru pescari , doua sotii pescarite si un pusti adorabil.
Am vazut ca realitatea este exact asa cum am vazut in filmul de prezentare la TV si cum este scris in anuntul postat pe acest site.
Parerea mea este ca balta are foarte mult peste,
am vazut ciortan, crap( de4 – 6 kg), caras (mediu si mare) in juvelnicele multor pescari, si sunt convins ca rezultatul final al partidei de pescuit depinde de NOROCUL fiecaruia, si apoi de echipamentul folosit, momeli, conditii atmosferice sau indemanare.
Iata de ce zic asa: am fost 5 pescari pe 3 locuri(21 = 1 pescar; 22 = 2 pescari; 23 = 2 pescari). La sfarsitul zilei bilantul a fost: pe locul 21 foarte multi carasi mari si ciortani 1,5 – 3 kg si cateva ratari spectaculoase; pe locul 22 unul din pescari la o lanseta multi crapi de 3-4 kg si pe la ora 17 o salonta de fix 5 kg, cu aruncari de cca.100 m, pana pe malul opus, iar la undita 3
Romanesti de 2-3 kg fiecare, iar celalalt pescar
Cca. 5.5 kg caras mediu ciortani 1-1,5 kg la 2 lansete si aruncari la mijlocul baltii.
Pe locul 23, un pescar nu a avut nici o captura la lansari lungi-de cca.100 m, dar cateva ratari, iar celalalt pescar lansari medii sic ca.5 kg caras si ciortan.
A mai fost ceva: noaptea nu se pescuieste pe aceasta balta, dar fiindca veneam de la Candeasca, am instalat tabara de seara.Pe la ora 18 Marian a aruncat o undita, asa,de reglaj. Cand se intuneca din ce in ce mai tare, o auzim pe sotia lui Daniel: “ pleaca,stai asa… nu o pot
apuca… “Fiecare facea cate ceva, care cu instalarea cortului, care cu focul, cu tacamurile, ma rog cand ne-am uitat am vazut batul de undita indreptandu-se cu viteza spre mijlocul baltii. Marian a desfacut cu iuteala o lanseta si ajutat si de ceilalti a adus la mal undita si apoi pestele care era inca in ea si anume un romanesc la vreo 2,5 kg.
Am auzit ca Daniel a fost si marti pe balta, dar rezultatele au fost foarte slabe.(pe la locul 28)
In aceiasi zi, pe la ora 10,00 au sosit niste pescari pe locul 26. Au avut activitate intensa, aparatul de fotografiat nu se oprea din tacanit.
Dupa pranz, a trecut administratorul baltii si ne-a
Aratat in portbagaj un ten de cca.18 kg, prins cu putin timp inainte pe locul 12 sau 13, dupa un dril de trei sferturi de ora, pe care-l ducea la ferma pentru a fi pus la gheata – norocosul pescar urmand sa-l ia seara acasa.
Sunt amenajate cca.40 standuri de pescuit si se pot face rezervari pentru orice zi a saptamanii.
Parca citeam – nu mai departe de anul trecut ca pescarii englezi sunt nevoiti sa-si programeze unele partide de pescuit cu 2 – 3 luni inainte !

Taxa pe 2004: 1.000.000 lei/zi.


label_outline
Informatii cu caracter statistic


Pentru noutati despre acest loc, 🎣

warning
Opiniile si recomandarile prezentate in acest material sunt facute in nume personal si apartin in totalitate autorului, ele nu pot fi atribuite site-ului Pescuitul.ro sau administratorilor sai. Comentariile pescarilor pot contine erori sau informatii expirate. Daca sesizati existenta unor erori sau abuzuri, nu ezitati sa ne raportati cazul urmand acest link.

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]