Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 34
24-03-2018
Fishing fish crap pescuit sportiv pescari peste rapitor

Amenajarea piscicola „Iernut”
jud. Mures

Dr. biol. Petru Burian
17.05.2007

Fosta ferma piscicola Iernut, apartinatoare de SC Piscicola Zau, actualmente este administrata in regim privat, in baza unui contract de concesionare.

Situata in partea sudica a Campiei Transilvaniei, pe malul stang al raului Mures, helesteele fermei piscicole Iernut au fost infiintate prin lucrari de indiguire si amenajare a unei mici depresiuni naturale, apa necesara provenind prin pompare din raul Mures, plus apele de siroire de pe versanti.

Localizare:
Judetul: Mures
Localitate invecinata: Iernut

Mergand dinspre Tg-Mures spre Ludus pe E60, dupa iesirea din Iernut, pe partea dreapta, intr-o vale adanca, se vede amenajarea piscicola „Iernut”. Urmeaza un sector de drum in coborare, dupa care se face la dreapta pe drumul ce duce la termocentrala Iernut. Dupa statia de autobuz, spre dreapta exista un drum pietruit care duce pana la marginea baltii.Raportata la cateva localitati de referinta, amenajarea piscicola „Iernut” se afla la urmatoarele distante:
· pe E60 de la Tg-Mures spre Ludus, prin Ungheni – Cipau => 34 km;
· pe E60 de la Ludus prin Cuci => 16 km;
· pe DN 14A de la Tarnaveni prin Cucerdea => 20 km.

Descriere:
Initial au existat doua helestee separate printr-un dig care fiind intrerupt s-a format o balta cu doua zone distincte avand urmatoarele caracteristici:
- suprafata totala: 108,67 ha
- adancime maxima: 5,5 m
- adancime medie: aprox. 2,3 - 3 m
- configuratia malurilor: joase 96 %; inalte 4 %;
- pe aprox. 10% din lungimea malului exista vegetatie acvatica relativ compacta (stuf), pe adancimi cuprinse intre 5 si 10 m.


Practic pe tot perimetrul baltii exista drum de acces fiind permisa deplasarea cu masina, la locurile de pescuit. Fiind vorba de un drum de pamant, in cazul zilelor ploioase consecutive, accesul auto este posibil doar pe aprox. jumatate din perimetrul baltii.

Informatii utile:

Amenajarea piscicola „Iernut” este destinata exclusiv pescuitului recreativ, fiind permis inclusiv pescuitul de noapte.
In incinta ei functioneaza un bar si exista posibilitati de cazare in patru rulote, urmand a fi instalate si doua casute de lemn. La capitolul dotari gasim: un umbrar cu masa si banca, iar in jurul baltii 10 WC-uri de tip taranesc si 60 cosuri de gunoi.
In locurile special destinate acestui scop este admis focul pentru gratar.

Pag: 1 2

 


Publicitate


WWW.pescuitul.ro este marca inregistrata cu nr. 129008 (vezi marca). Copyright © 1999 - 2017 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii