Home Locuri pescuit Partide ID:23961

Unde am pescuit!

Comentariile pescarilorDunare - Canalul Dunare-Marea N.
loc. Poarta-Alba, jud. Constanta

  • Postat de: person Vizitator
  • scheduleacum 10 ani
  • visibility961 vizite
  • thumb_up 0 likes
Contact Person
Vizitator

Vizitator

help Cere informatii label_outline
Data partidei:
acum 10 ani

label_outline
Taxa pescuit (o persoana):
Permis ANPA

label_outline
Drum de acces
Drum bun, dar cam dificil in această portiune. Posibil asta o fi si cauza pentru care nu multi se aventureaza pe acest segment.

label_outline
Momeli folosite:
Nada facuta acasa: malai, seminte crude de mac, frunze canepa uscate si maruntite, 200 ml de brandy (amestecat dupa racire), lapti de la 2-3 masculi de caras (macinati, facuti pasta si adaugati dupa racire, odata cu brandy-ul), zahar 500g.


label_outline
Comentariu despre partida
Dupa o ora de la nadire a inceput sa se stranga morunas si caras din ce in ce mai mare. Dupa fiecare barja care trecea, veneau ori mai mici, ori mai mari. Cel mai bine a tras de dim de la 6.30 pana la vreo 11, apoi a reinceput atacul dupa ora 3 dupa masa. Spre 8 seara, inainte de plecare, s-a agatat si o moaca de aprox. 3.3 kg, la una din lansete.

Deoarece nu am mai prins de mult timp la canal, consider ca aceasta partida a fost una satisfacatoare.

Carasul a venit mai mult la patratica moale (cea care era mai tare a trebuit sa o arunc, deoarece nu puteam face inteparea bine prin ea cand tragea pestele).
Morunasul a venit bine la paine amestecata cu nada si cu faina (la bobite). Acest peste a oferit satisfactia zilei, cu drilurile lui disperate, totul raportat la dimensiunile destul de mici (max 700 g).

SCULE FOLOSITE:
-2 lansete cu montura pe plumb la fund;
-o fixa de 6 cu pluta lunga si plumb de 5.5 gr + carlig mic pt carasel ( la care s-au agatat si cele mai mari exemplare)
CE NU MI-A PLACUT:
- multe barje, care odata cu trecerea lor, linisteau trasaturile;
- necesitatea de schimbare in carlige mai mici, pentru a prinde mai eficient (greutate peste max 0.900-1000 g/per bucata);
- se agata monturile exact in zona unde trage cel mai bine si de unde am scos cele mai frumoase exemplare.

REZULTAT FINAL:
Am prins in 15 ore aprox 3 kg caras, 5 kg morunas si un somotei de 3 kg la sfarsit
BONUS:
O broasca destul de mare, care a sarit disperata la mamaliga de pe fixa. M-a distrat la maximum si am prins-o, insa mi s-a facut mila de ea si in final i-am dat drumul in lacul de acumulare de langa scurgere. Tin sa spun ca ambitie mai mare nu am mai vazut la aceasta broasca, pana nu a sarit in carlig nu s-a dat batuta. Ce frumos ar fi daca ar proceda si monstri adancurilor asa.. deh, sa ne trezim la realitate totusi.

Fire intinse!label_outline
Informatii cu caracter statistic
Capturi:
-Caras: 3 kg
-Somn: 3 kg
-Alte specii: 5 kg

-Nr. scule folosite: 3 scule


play_circle_filled Albumul foto/video al partidei:

zoom_in
Pentru noutati despre acest loc, 🎣

warning
Opiniile si recomandarile prezentate in acest material sunt facute in nume personal si apartin in totalitate autorului, ele nu pot fi atribuite site-ului Pescuitul.ro sau administratorilor sai. Comentariile pescarilor pot contine erori sau informatii expirate. Daca sesizati existenta unor erori sau abuzuri, nu ezitati sa ne raportati cazul urmand acest link.

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv [...]

Permisele de pescuit pentru anul 2023 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]