Home Locuri pescuit Fantanele (Belis)

Informatii generale

Localizare, taxe, harti, review-uri, foto-videoFantanele (Belis)

  • Adaugat de: personmihaita_co
  • scheduleacum 21 ani
  • comment3 review-uri
  • visibility25397 vizite
  • thumb_up 4 likes
help Cere informatii label_outline
Localizare
loc. Fantanele, jud. Cluj
Lacul Fantanele este situat pe Valea Somesului Cald, la altitudinea de 990 de metri. Se intinde in spatele barajului inalt de 92 de metri, ale carui lucrari au fost finalizate in anul 1976. Acoperind o suprafata de 980 ha este cea mai intinsa acumulare din Apuseni, si una dintre cele mai mari din tara. Folosinta lacului este pentru hidroenergie.
Este populat cu clean, pastrav indigen, lostrita, pastrav fantanel, coregon si biban. Desi este lac de munte populat cu salmonide este permis si pescuitul cu momeli naturale. Numeric domina cleanul, a carui populatie se afla in crestere in detrimentul salmonidelor. Daca pescuiti din barca sansele de a prinde, mai ales la artificiale, cresc simtitor.
Este situat intr-un cadru natural deosebit de placut, inconjurat de o deasa padure de molid.
Cai de acces din Cluj-Napoca, ar fi trei variante mai importante: prima si cea mai convenabila (drum, distanta) este cea pe ruta Gilau, Marisel, Fantanele, ajungem la baraj (~ 60 km). A doua varianta, tot pentru a ajunge la baraj, este prin Huedin, Calatele, Belish, Fantanele (~ 75 km). A treia care ne duce la coada lacului merge tot pe la Huedin, apoi Rachitele, Doda Pilii, Giurcuta (~ 100 km).
Lacul este administrat de Ocolul Silvic Huedin.

Pentru noutati despre acest loc, 🎣
label_outline
Taxa/Permis pescuit (o persoana): edit Actualizare
-

label_outline
Momeli recomandate:
fara recomandari speciale

label_outline
Specii existente:
specii comune

label_outline
Facilitati oferite


label_outline
Telefon contact: - playlist_add Adauga contact

  • Pagini web si de socializare
  • Nu exista informatii edit Adauga pagini

room
Localizare pe harta: edit Modificaplay_circle_filled add_a_photo Adauga Galeria foto/video (ultimele postari)

Pentru mai multe imagini, vezi Galeria foto a baltii.question_answer Balta a inregistrat 3 comentarii. Vezi Pagina cu comentarii.

warning
Aceasta rubrica reprezinta un ghid informativ pentru pescari si nu reprezinta o oferta comerciala. Informatiile si fotografiile publicate mai sus au caracter pur informativ si va sunt oferite fara nicio garantie, sub rezerva ca pot contine erori de localizare, informatii incomplete sau neactualizate. Administratorii baltilor pot schimba taxele si conditiile de pescuit in orice moment, fara nicio notificare prealabila. Daca sesizati existenta unor informatii eronate, nu ezitati sa ne raportati problema urmand acest link.

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]