Home Articole Permisul de pescuit recreativ ANPA 2020

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Permisul de pescuit recreativ ANPA 2020
  • scheduleacum 4 ani
  • thumb_up 0 likes
Rubrica: Info

Pescuit
Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa:

https://permisepescuit.anpa.ro/ ( vezi Link )


Aplicatia emite doua tipuri de permise:

1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagra;
2. Permis de pescuit recreativ pe Dunare cu bratele sale si pe habitatele piscicole naturale necontractate;

Permisul de pescuit recreativ pe habitatele piscicole naturale contractate se elibereaza prin asociatiile de pescari, beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ.

Noile permise generate electronic vor putea fi printate pe suport de hartie sau vor putea fi stocate pe telefonul mobil, acestea fiind prevazute cu o serie unica si cu un cod QR care vor permite verificarea valabilitatii permisului in cazul unui control.

Permisul de pescuit este insotit de o fisa de captura, parte integranta a acestuia, care va fi completata de catre beneficiarul permisului, la finalul fiecarei partide de pescuit si transmisa pana la data de 28.februarie a fiecarui an, pentru anul precedent, dupa cum urmeaza:
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagra, Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, direct către ANPA;
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele contractate, direct catre asociatiile de pescari care au eliberat permisul, urmand ca dupa centralizarea datelor, acestea sa le transmita ANPA.

Conform comunicatului ANPA (vezi link-ul http://www.anpa.ro/?cat=3), fisa de captura pentru anul precedent va fi transmisa catre ANPA la adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro, sau la sediile teritoriale ANPA (termenul limita: 28 februarie)

Modelul fisei de capturi poate fi consultat la urmatorul Link

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati site-ul ANPA.

Sursa: www.ANPA.ro

Nota: informatiile prezentate mai sus au caracter informativ. Pentru conformitate, va rugam sa consultati site-ul ANPA.

Alte informatii utile:
Lista ape necontractate: Link (valabil la 10.06.2020);
Lista ape contractate: Link (valabil la 10.06.2020).
zoom_in
Pescuit

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]