Home Articole Ciorba de peste traditionala

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Ciorba de peste traditionala
  • Autor: Oana Serbov
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Retete culinare

Pescuit
Asadar sa incepem cu cel mai cautat preparat culinar din Delta, ciorba de peste traditionala.
CIORBA DE PESTE TRADITIONALA
Pentru asta avem nevoie de mai multe sortimente de peste cum ar fi:
-un ciortan
-stiuca
-caras
-lin
-somn
-crap
Putem folosi doar capetele si cozile sau si bucati din corp.
Mai avem nevoie de:
4 - 5 cepe
3 - 4 ardei grasi
3 - 4 rosii
leustean
sare
ulei si otet
usturoi ptr prepararea mujdeiului.
Pestele se curata de solzi, de mate, i se scot urechile, se spala nu prea bine, si se cresteaza marunt, marunt, asta in cazul in care punem si corpurile.
Punem un cazan pe foc, de preferat ciorba de peste se face la ceaun afara, punem apa doar cat sa acopere pestele, nu mai mult; punem ulei, apoi legumele taiate cubulete mai mari, putem lasa si o ceapa doua intregi. Cand zarzavatul este aproape fiert, vom pune pestele, incepem cu ce este mai mare deoarece fierbe mai greu. Cum am pus pestele, imediat punem 1 lingura sau chiar 2 linguri de sare ca pestele traga sarea. Cum incepe sa fiarba, primul clocot, punem 2 - 3 linguri de otet, veti vedea ca zeama se va albi? (dar atentie, la primul clocot, nu lasati pestele sa fiarba fara otet); aici este si secretul, trebuie sa stii cand sa pui sarea si otetul, si gustam mereu, adaugand sare si otet cat este nevoie, dupa gustul fiecaruia. Ciorba este gata si pestele fiert atunci cind aripioarele pestelui se desprind cu usurinta. Cand ciorba este gata, aruncam in cazan si leusteanul tocat marunt. In timpul fierberii nu puneti capac cazanului sau ceaunului, va avea ciorba gust de peste crud. Alaturat vom face un mujdei pasta din usturoi, sare, ulei si otet. Cand mujdeiul este gata, se ia zeama din ciorba si se amesteca cu mujdeiul pasta.
Pestele se scoate pe platou, se maninca cu mujdei, iar apoi sa maninca zeama. Sa nu uitati berea pe care ati pus-o la rece.
Va urez pofta buna si alaturat va trimit si o foto cu ciorba de peste traditionala!

Autor: Oana Serbov
zoom_in
Pescuit

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]