Home Articole Prohibitie pescuit 2019, pe scurt

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Prohibitie pescuit 2019, pe scurt
  • scheduleacum 2 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Legislatie

Pescuit
Extras din Ordinul privind prohibitia la pescuit pe anul 2019

Potrivit Ordinului nr 54/76/2019 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2019. (publicat in MOf. I nr. 85/04.02.2019

Art. 1 (1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
(2) Se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca - Costesti, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.
(3) Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in zona economica Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.
(4) Se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in fluviul Dunarea in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, pe o durata de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv.
(5) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in fluviul Dunarea si canalele aferente in zona care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 26 aprilie – 09 iunie inclusiv.
(6) Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in Complexul Razim - Sinoe si lacurile litorale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.
(7) Pentru Golful Musura, perioada de prohibitie se poate prelungi, pentru conditii hidrologice nefavorabile, la propunerea guvernatorului Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", prin ordin comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului.
Art.2 - Pentru lacurile de acumulare destinate productiei de energie electrica, in perioadele de prohibitie este interzisa scaderea dirijata a nivelului apei, in scopul asigurarii protectiei zonelor de depunere a icrelor, cu exceptia considerentelor de prevenire a calamitatilor naturale.

...

Pentru informatii complete despre prohibitie, va rugam sa consultati integral Ordinul de prohibitie urmand acest link: Link

Sursa: www.lege5.ro

De retinut in mod special:

a) interzicerea pescuitului stiucii de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin (04 febr) pana la 15 martie inclusiv, fara a aduce atingere prevederilor Art. 1;

b) in mod special, pe teritoriul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis numai cu retinerea a maximum doua exemplare pe zi, care sa insumeze nu mai mult de 5 kilograme sau un singur exemplar daca greutatea lui depaseste 5 kg;

c) in mod special, pe teritoriul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la crap este permis numai cu retinerea unui singur exemplar pe zi, care sa nu depaseasca 5 kg.
zoom_in
Pescuit

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]