Home Articole Pescuitul cu seminte

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Pescuitul cu seminte
  • Autor: questbaits.ro
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Nade si momeli


de Shaun Harrison
Pescuitul cu seminte este o forma de pescuit la crap foarte neglijata dar poate fi extraordinar de eficienta. Rod Hutchinson a facut o munca de pionierat in pescuitul cu seminte in anii '70 si a deschis ochii multor pescati la crap in ceea ce priveste eficienta diverselor seminte, boabe de fasole si mazare prin numeroasele sale articole aparute in revistele vremii si apoi in anii '80 prin cele trei carti scrise de el.

In prezent vad atat de multi pescari la crap care nadesc cu seminte pentru patul de nada dar rareori vad pe cineva care sa pescuiasca cu seminte pe carlig sau firul de par iar atunci cand o fac, folosesc doar boabe de porumb sau alunele tigrate.

Ia ganditi-va putin. Daca v-as spune ca v-as putea da o momeala pe care crapul a mancat-o si i-a facut placere s-o manance? O momeala pe care crapii o gasesc din abundenta dar cu care n-au fost agatati niciodata? O momeala pe care n-au considerat-o periculoasa atunci cand au mancat-o? Ati deveni foarte interesati, nu-i asa?

Fasole Black Eyed Naut Fasole Pinto Porumb

Ei bine, intalnim aceasta situatie la multe tipuri de seminte. Pescarii ofera ca nada seminte, in special semintele de canepa si numeroasele amestecuri de seminte disponibile pe piata dar foarte rar incearca sa foloseasca aceeasi momeala pe firul de par. Ganditi-va doar la kilogramele si kilogramele de seminte de canepa pe care le mananaca crapii dumneavoastra intr-un sezon si cu toate aceste nu sunt niciodata agatati cu aceste seminte. Da, este posibil sa ia un boilies in timp ce se hranesc cu canepa, dar acesta este un cu totul alt scenariu. Crapii incep sa se fereasca de momelile mai mari pe care adesea le vad in zona nadita, momeli precum boiliesurile etc..

Trebuie doar sa priviti DVD-urile lui Korda cu filmari subacvatice sa vedeti cat de dispusi sunt crapii sa culeaga hrana de dimensiuni mici pe cand cea de dimensiuni mai mari ii determina sa fie mult mai precauti. Acum puteti folosi aceasta situatie in avantajul dumneavoastra asa cum am facut eu cu diverse ocazii si in special cand foloseam amestecul nostru de seminte de la Quest Baits: GarlicFeast (Ospat cu Usturoi). Prin incorporarea doar a catorva boiliesuri in nada dar fara sa folosesc boiliesuri pe carlig sau firul de par, crapii se fereau de boiliesuri si luau majoritatea celorlalte momeli fara prea mare atentie.

Garlic si RahjaFeast sunt amestecuri de mai mult de 20 de ingrediente, o multime de mixturi de seminte, boabe de fasole si mazare. Crapii se dau in vant dupa ele si au devenit unicele mixturi de seminte pe care le folosesc in prezent. Intotdeauna am sustinut combinarea diverselor momeli ca marime, forma si culoare. Mixtura de tipul Feast este rezultatul acestei idei si este foarte diferita de majoritatea amestecurilor de seminte prezente pe piata de momeli, astfel incat nu simt nevoia sa schimb ceva in compozitie. Datorita celor 20 de ingrediente diferite, crapii nu prea au idee de ce au fost prinsi atata timp cat momeala de pe carlig sau firul de par nu a fost semnificativ mai mare decat restul nadei.

SFATURI:

SFAT PENTRU MOMEALA DE CARLIG SAU FIRUL DE PAR:

Aud spunandu-se ca problema in a folosi majoritatea tipurilor de boabe de fasole si mazare ca momeala de carlig sau pe firul de par este ca adesea se desprind la lansare, in special cand se folosesc plumbi grei. Sau si mai rau, speciile de pesti mai mici adesea le scot de pe firul de par fara a misca plumbul si astfel nu suntem avertizati ca se intampla ceva cu momeala noastra. Am reusit sa gasesc o solutie pentru aceasta problema prin selectarea unor seminte inainte de fierbere si, pur si simplu le las la inmuiat intr-un mic vas cu apa. Acest lucru le face suficient de moi ca sa poata fi strapunse de un carlig sau ac dar le mentine mult mai tari decat semintele gatite cu care naditi.

Grau Alune Tigrate Mazariche Fasole de Artar

SFAT PENTRU VARA:

In perioada cea mai calda a anului faceti-va un favor si incercati sa pescuiti pe o lanseta doar cu seminte. Nu aruncati absolut nici un boilies in locul de pescuit. S-ar putea sa fiti placut surprinsi de cat de multa actiune veti avea parte datorita semintelor.

SFAT PENTRU IARNA:

Pentru pescuitul cu seminte, lunile cele mai calde ale verii intotdeauna au constituit perioadele cele mai productive pentru mine dar, o multime de seminte functioneaza bine cu adevarat si in timpul iernii. Am avut rezultate bune in special cand am folosit grau aromat amestecat cu porumb dulce.

SFAT PENTRU GATIT:

Daca aveti indoieli in legatura cu modul de gatire, inmuiati toate tipurile de seminte pentru 24 de ore inainte de fierbere. Aduceti-le in clocot si fierbeti-le la foc mic timp de aproximativ 20 de minute in cazul semintelor de dimensiuni mai mici sau 30 de minute pentru cele de dimensiuni mai mari precum boabele de fasole si mazare, nuci etc.. Eu imi las semintele tot timpul in aceeasi apa si tot in ea le las si sa se raceasca. Este multa atractie in aceasta apa.

 

Articol oferit de www.questbaits.ro

Publicat la: 05.07.2011fiber_newStiri

Competitia oficiala se desfasoara in perioada 1-3 noiembrie 2019 pe Lacul Morii din Bucuresti (proba din barca) si pe Canalul Dambovita (de la Stavilarul Ciurel pana la Podul Grozavesti), proba de pe mal. [...]

fiber_newInfo

Competitia se va desfăsura in perioada 11-13 octombrie 2019 pe Lacul Ostroveni, din Ramnicu Valcea. Termenul limita de inscriere este 5 octombrie 2019. [...]