Home Articole Permisele ANPA 2018

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Permisele ANPA 2018
  • scheduleacum 3 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Info

Pescuit
Potrivit comunicatului de presa al ANPA, eliberarea permiselor de pescuit recreativ de culoare albastra a fost sistata temporar incepand cu 15.06.2018.

Extras din comunicatul de presa al ANPA:

"Prin Ordinul comun MADR și MM nr. 546/352/2018 privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii și zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunăre, cu excepția Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, este alocată o cotă de 146.900 kg pește.
Vă informăm că în anul 2018 s-au emis şi distribuit un număr de 70.000 de permise de pescuit recreativ, comparativ cu anul 2017 când s-au eliberat şi distribuit 35.000 de permise.
Deci, în anul 2018 capacitatea de captură exprimată în număr de pemise de pescuit recreativ practic s-a dublat.
Având în vedere solicitările pescarilor recreativi pentru continuarea acţiunii de eliberare a permiselor, ne vom adresa către institutele de cercetare-dezvoltare din sectorul pescăresc pentru a analiza structura şi nivelul stocurilor de peşti existente în Dunăre, în vederea obţinerii unei recomandări ştiinţifice de majorare a cotei pe anul 2018 pentru pescuitul recreativ.
În funcţie de rezultatul demersului nostru, vom putea eventual majora capacitatea de pescuit exprimată în număr de permise de pescuit recreativ. "

Comunicatul integral poate fi consultat la urmatorul Link

Sursa:
www.ANPA.ro
zoom_in
Pescuit

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]