Home Articole Permisele ANPA 2018

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Permisele ANPA 2018
  • scheduleacum 1 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Info

Pescuit
Potrivit comunicatului de presa al ANPA, eliberarea permiselor de pescuit recreativ de culoare albastra a fost sistata temporar incepand cu 15.06.2018.

Extras din comunicatul de presa al ANPA:

"Prin Ordinul comun MADR și MM nr. 546/352/2018 privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit şi cotele de pescuit alocate pentru anul 2018, pe specii și zone, pentru activitatea de pescuit recreativ pe Dunăre, cu excepția Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, este alocată o cotă de 146.900 kg pește.
Vă informăm că în anul 2018 s-au emis şi distribuit un număr de 70.000 de permise de pescuit recreativ, comparativ cu anul 2017 când s-au eliberat şi distribuit 35.000 de permise.
Deci, în anul 2018 capacitatea de captură exprimată în număr de pemise de pescuit recreativ practic s-a dublat.
Având în vedere solicitările pescarilor recreativi pentru continuarea acţiunii de eliberare a permiselor, ne vom adresa către institutele de cercetare-dezvoltare din sectorul pescăresc pentru a analiza structura şi nivelul stocurilor de peşti existente în Dunăre, în vederea obţinerii unei recomandări ştiinţifice de majorare a cotei pe anul 2018 pentru pescuitul recreativ.
În funcţie de rezultatul demersului nostru, vom putea eventual majora capacitatea de pescuit exprimată în număr de permise de pescuit recreativ. "

Comunicatul integral poate fi consultat la urmatorul Link

Sursa:
www.ANPA.ro
zoom_in
Pescuit

fiber_newStiri

Incepand cu data de 08.05.2019 va deveni functional sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ pentru Marea Neagra si pentru fluviul Dunarea cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari recreativi. [...]

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin. [...]