Home Articole Noile permise ANPA de pescuit recreativ pentru 2019 vor fi emise online

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Noile permise ANPA de pescuit recreativ pentru 2019 vor fi emise online
  • Autor: Pescuitul.ro
  • scheduleacum 11 luni
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Legislatie

Pescuit
Conform comunicatului ANPA din 02 Aprile 2019, ANPA va incepe in curand emiterea noilor permise de pescuit recreativ pentru anul 2019, data exacta urmand a fi comunicata pe site-ul oficial www.anpa.ro. Permisul de pescuit recreativ este gratuit.

Asa cum se precizeaza in comunicatului amintit, emiterea noilor permise de pescuit se va face online, pe site-ul www.anpa.ro, si va consta din emiterea a 3 tipuri de permise, astfel:

1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagra;
2. Permis de pescuit recreativ pe Dunare cu bratele sale si pe habitatele piscicole naturale necontractate;
3. Permis de pescuit recreativ pe habitatele piscicole naturale contractate de catre asociatiile de pescari, beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ.

Noile permise generate electronic vor putea fi printate pe suport de hartie sau vor putea fi stocate pe telefonul mobil, acestea fiind prevazute cu o serie unica si cu un cod QR care vor permite verificarea valabilitatii permisului in caz de control.

In comunicatul ANPA, se mai precizeaza urmatoarele:


Eliberarea permiselor se realizează automat de catre sistem, permisul fiind insotit de o fisa de captura, parte integranta a acestuia, care va fi completata de catre beneficiarul permisului, la finalul fiecarei partide de pescuit si transmisa pana la data de 28 februarie a fiecarui an, pentru anul precedent, dupa cum urmeaza:
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagra, Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, direct către ANPA;
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele contractate, direct catre asociatiile de pescari care au eliberat permisul, urmand ca dupa centralizarea datelor, acestea sa le transmita ANPA.


De asemenea, este important de retinut faptul ca:

Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberarii permisului în momentul in care respectivul solicitant a avut antecedente sau se afla la data solicitarii permisului in perioada de interdictie la pescuit.


Sursa: ANPA ( Link )
zoom_in
Pescuit

fiber_newStiri

Competitia oficiala se desfasoara in perioada 1-3 noiembrie 2019 pe Lacul Morii din Bucuresti (proba din barca) si pe Canalul Dambovita (de la Stavilarul Ciurel pana la Podul Grozavesti), proba de pe mal. [...]

fiber_newInfo

Competitia se va desfăsura in perioada 11-13 octombrie 2019 pe Lacul Ostroveni, din Ramnicu Valcea. Termenul limita de inscriere este 5 octombrie 2019. [...]