Home Articole Incepand cu 15 Mai putem pescui pe baltile private

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Incepand cu 15 Mai putem pescui pe baltile private
  • scheduleacum 4 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Info

Pescuit
Federatia Romana de Pescuit Sportiv

Comunicat de presa

PESCUITUL SPORTIV VA FI PERMIS ÎNCEPÂND CU DATA DE 15 MAI
(valabil numai pentru baltile private)

Având în vedere incertitudinile privind practicarea pescuitului sportiv începând cu data de 15 mai 2020, am adresat în numele Federației Române de Pescuit Sportiv o adresă oficială Prim Ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban, în care am solicitat, motivat, permisiunea pentru desfășurarea activităților de pescuit sportiv, ca activități individuale pentru pescarii sportivi. Sunt în măsură să afirm că pescuitul sportiv va fi permis începând cu data de 15 mai 2020, acest lucru fiindu-mi confirmat de însăși Prim - Ministrul Guvernului domnul Ludovic Orban, în urma unui schimb de mesaje private. În atare situație, doresc fire întinse pescarilor sportivi, dar vă rog să dați dovadă de responsabilitate și, chiar dacă restricțiile vor fi suprimate, nu poate fi suprimată responsabilitatea fiecărui pescar sportiv de a se proteja și a proteja și colegii de pasiune de contaminare cu coronavirus COVID 19. Rog de asemenea administratorii bălților de pescuit să ia toate măsurile pentru a nu periclita starea de sănătate a pescarilor sportivi. Aveți acestă obligativitate, nu doar dreptul de a încasa taxele de pescuit. Federația, în baza responsabilităților pe care le are prin Lege și propriul statut se va îngriji pentru a fi respectate drepturile tuturor pescarilor sportivi.

Ștefan Popescu - președinte FRPS

Sursa: https://www.facebook.com/frpsc.ro/

IMPORTANT
1. Pescuitul in apele publice se redeschide incepand cu 3 IUNIE cand se va incheia perioada de prohibitie;
2. La iesirea din localitatea este necesar sa aveti la dvs. declaratia pe proprie raspundere, completata cu motivul deplasarii.
3. Se vor respecta toate masurile impuse de autoritati pe perioada starii de alerta.

Modelul de declaratie (versiunea modificata la 15.05.2020) ce trebuie completata pentru deplasarea la pescuit:

Link
zoom_in
Pescuit

fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]