Home Articole Eliberarea PG-ului pentru anul 2019

Articole si noutati din pescuit!

(Tehnici de pescuit, legislatie, pescuit pe mapamond)


  • favorite_border
Eliberarea PG-ului pentru anul 2019
  • Autor: Pescuitul.ro
  • scheduleacum 2 ani
  • thumb_up 1 likes
Rubrica: Info

Pescuit
Solicitarea eliberarii avizului pentru desfasurarea activitatii de pescuit recreativ-sportiv in apele de frontiera pentru anul 2019, pentru persoane fizice, cunoscut si sub denumirea de PG, poate fi facuta prin completarea formularului disponibil pe site-ul Politiei de frontiera, www.politiadefrontiera.ro (vezi Link).

Pentru a solicita eliberarea PG-ului, la cerere trebuie sa atasati o copie dupa CI/BI precum si o copie a permisului de pescuit recreativ-sportiv valabil pentru 2019, eliberat de catre Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (A.N.P.A.), A.R.B.D.D (pentru Delta Dunarii) sau Asociatiile de pescuit sportiv legal constituite.

Pana la emiterea permisului ANPA pentru anul 2019, ramane valabil permisul ANPA vizat pe anul 2018, valabilitatea acestuia fiind prelungita temporar prin Decizia Presedintelui ANPA nr. 454/18.12.2018.
(sursa: Link ).

Daca nu detineti un permis ANPA pentru 2018, puteti solicita PG-ul si in baza unei Autorizatii de pescuit sportiv.

Autorizatia de pescuit sportiv se poate obtine in situatia in care se solicita legitimarea la un club sportiv recunoscut de Ministerul Tineretului si Sportului si autorizarea ca sportiv de performanta (vezi Link ) .

Nota: informatiile prezentate mai sus au caracter pur informativ.
Pentru a va asigura ca pescuiti in deplina legalitate, va recomandam sa consultati periodic site-urile autoritatilor compentente:

www.politiadefrontiera.ro
www.anpa.ro
www.ddbra.ro
www.frpsc.ro
zoom_in
Pescuit

fiber_newStiri

Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit pentru anul 2021 se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile la adresa... [...]