Home Locuri pescuit Partide ID:13354

Unde am pescuit!

Comentariile pescarilor



Facau
loc. Facau, jud. Giurgiu

  • Adaugat de: person bogdan2331
  • scheduleacum 15 ani
  • visibility95 vizite
  • thumb_up 0 likes
help Cere informatii label_outline
Data partidei:
acum 15 ani

label_outline
Taxa pescuit (o persoana):
150 lei/12 ore

label_outline
Drum de acces
Foarte bun.

label_outline
Momeli folosite:
porumb si boiles pentru crap viermusi si rama la caras.


label_outline
Comentariu despre partida
Va salut dragi prieteni pescari!

Ma numesc Bogdan si sunt un pescar ca si voi, trecut de ceva timp de amatorism, fiind pe balti de la 18 ani (odata cu permisul de conducere) cat de des posibil. Nu va imaginti ca am 55 de ani si o viata de pescuit. Am doar 25 de ani, dar sunt genul de pescar care nu mananca peste, ci doare se bucura de frumusetea si linistea unei balti si de capturile aduse pe mal cu success.

De curand am trait o experienta unica, motiv care m-a si facut sa incep sa impartasesc cu voi experinta traita de mine.

Din timpul saptamani m-am hotarat ca duminica fie ploaie fie vant sunt pe balta, si asa a si fost. Ca toti cei dornici de experiente noi si in cautarea capturii din vis, pe care o vezi in poze doar la profesonistii ce merg pe la concursi apare intrebarea: Pe ce balta sa merg?. Dupa ceva documentare si intrebari in stanga si in dreapta ma hotaresc sa merg pe balta FACAU. Ca toti dintre voi caut pe net referinte despre aceasta balta. Ce gasesc: balta cu toane, dar si cu peste frumos, momela recomandata porumb sau boiles (lucru care m-a incantat cel mai tare, dorind de mult vreme sa trec de la vechile monturi cu arc si mamaliga la ceva mai elegant cu este boilesul). Incercari la boiles am mai avut dar sau incheiat cu mari insuccese).

Toate bune si frumoase, la 5.45 ma intalnesc cu nasul unui prieten (care se anuntase cu o zi inainte ca vine si el pe balta) la magazinele de momeli din prelungirea Ghencea. Dupa inca o oprire la un supermarket in Bragadiru ajungem pe balta pe la 7 si ceva. Dupa ce dam un tur pe toata partea stanga a lacului ne gasim doua locuri apropiate si ne hotaram sa ramanem acolo. Incep sa montez la lansete, initial ma hotaresc la 3 bete (care erau mai noi) pe care le pun pe porumb si boiles. Dupa care ma asesez ca tot omul in scaun si incep sa savurez cafeaua luata de acasa (frumusetea pescuitului la crap, momentele de asteptare a marii capture in care te relaxsezi dupa o saptamana plina). Timp de o ora si ceva nimic, lucru care ma face sa incerc si la rama si viermusi cu mamaliga mai aproape de mal. Rezultatele au aparut rapid un caras la 500g dupa 10 min, care a si fost eliberat ca nu ma mai incanta de multa vreme. La 5 minute si a doua lansete pe viermusi scoate un caras. Deja imi facusem o impresie de ce se intampla si ma resemnasem. Ma gandeam ca iar este o partida de caras si poate un ciortanel si e cazul sa ma bucur mai mult de natura si de calmul care ti-l poate oferi o balta.

CAND, in timp ce ma pregateam sa arunc iar lansetele la viermisor, vad ca incepe sa scrasneasca in ultimul hal o lanseta pe boiles. Arunc lansetele din mana si ma arunc asupra celei care gemea in ultimul fel. Il intepet si incepe sa ia fir si sa ia (vreo 70 de m de fir), eu raman calm si spre apropirea malului opus reusesc sa-l fac sa se intoarca catre mine. Cu greu dar domnul venea catre mine (intre timp il strig si pe nasul care in doi timpi si trei miscari era langa mine si astepta entuziast cu minciogul in mana). La vreo 50de m de mine il vad ca pleaca in stanga in stuf mult (locul de unde dadeam fiind foarte in gust, vreo 3 m si cu o tufa de bradis in fata la vreo 4 m), ma inbarbatez rapid, zic asta e, il astept sa iasa spre larg, trebuie sa iasa, hai sa fiu profesionist (nasu langa mine: aoleo a intrat in stuff il pierdem, ce facem, intru in apa). Dupa ce il mulinez o vreme cu firul prin stuff iar incepe sa ia fir, dar de data asta il vad cum iesea spre larg (fiind pe fir si niste bradis din stuff se vedem cum se duce spre larg). Cand ajunge cam pe centrul locului meu nasul zice ia-l adul-l , acum ca iar intra in stuff si imi fac curaj si il intorc a doua oara. Il aduc cam la 15 m de mal ii dau 2 – 3 guri de aer si fuge in stanga in stuff. Asta e zic eu, l-am scos din stuff de la 50 de m il scot si de aici, zic eu in sinea mea care deja tremuram putin in interiorul meu ca il vazusem cam cat era (capturi am mai avut si de 11kg pe Balotesti, la un pont si am reusit sa il bag singur in minciog, sa nu credeti ca vad pentru prima oara un peste mai mare si incep sa intru in fibrilatie, dar orice baboi aflat in ac iti ofera acea senzatie unica care te face sa te intorci mereu pe balta). Dupa inca 10 min de lupta cu nasul intrat in apa pana la genunchi il scoatem pe mal. Si cand punem rapid cantarul ne socam amandoi 22 de kg si ceva ... Ce sa va zic un monstru nici nu visam sa prin asa ceva, o frumusete de romanesc ce sper sa o mai cu ce compara si la alte partide.

Finalul povesti mele nu este atat de onorabil pentru ca nu m-a las inima sa-l arunc in balta. Dar nu va imaginati ca s-a prajit pe un gratar ca asta m-ar fi durut si mai tare. Si incep sa dau telefoane pe la prieteni sa imi aduca un butoi. Nu gasesc pe nimeni sa imi aduca, ce sa va zic imi parea atat de rau. Eu avand un iaz la casa de vacanta undeva prin Damboivita dupa Targoviste si unde vroiam din tot sufletul sa-l duc.

Dar totusi experienta mea are un final fericit ca dupa multiple peripetii si agitatie am ajuns cu el la mine la iaz si chiar mai traieste si astazi la 2 saptamani dupa ce l-am prins.

E urat ce am facut si stiu asta, ca daca am lua toti macar un peste din cei pe care ii prinde si ii ducem in iazurile proprii mergem pe balti degeaba, dar imi asum responsabilitatea si vina pentru lucrul facut si sper ca patronii de balti sa nu citeasca despre experienta mea.

Va salut pe toti si va doresc fir intins!!!


label_outline
Informatii cu caracter statistic
Capturi:
-Crap: 22 kg
-Cantitatea retinuta: 6 kg
-Nr. scule folosite: 5 scule


play_circle_filled Albumul foto/video al partidei:

zoom_in




Pentru noutati despre acest loc, 🎣

warning
Opiniile si recomandarile prezentate in acest material sunt facute in nume personal si apartin in totalitate autorului, ele nu pot fi atribuite site-ului Pescuitul.ro sau administratorilor sai. Comentariile pescarilor pot contine erori sau informatii expirate. Daca sesizati existenta unor erori sau abuzuri, nu ezitati sa ne raportati cazul urmand acest link.

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]