Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 151
15-12-2017


Trimite link-ul unui prieten

Forum Pescuitul.ro
Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate

Cauta in raspunsuri Utilizator: nelogat
Puteti opta sa fiti alertat prin email la postarea unui raspuns pentru acest subiect (necesita logare)



Prima pagina a forumuluiAlege alt subiectPropune subiect nou
Domeniul:Toate :: Raspunsuri la acest subiect: 16



Subiectul curent Data postarii
Titlu: Icre crap chinezesc !!!, Domeniu: Retete culinare 09.04.10


Vreau si eu sa stiu daca icrele de "chinezesc"sunt comestibile,si daca da,cum sunt mai bune preparate?!!Am cauta
informatii pe net si nu am gasit nimic.


Postat de: l m (alias batman Trimite un mesaj privat userului batman, 241 postari Albume: 5 Foto, 1 Recorduri; Comentarii balti: 3.
Vizualizari: 9932

Raspunsuri

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Icrele de chinezesc sunt comestibile si se pot prepara dupa reteta traditionala.

Feriti-va de icrele de somn si de mreana, acestea NU sunt comestibile.

Atentie la prepararea icrelor de stiuca, sa fie bine curatate de acea pielita (pot contine larve de paraziti), apoi
sarati-le bine. Le puteti pastra mai mult timp in frigider, depozitandu-le in borcane de sticla. Dupa ce le-ati pus in
borcan si le-ati compactat, acoperiti-le cu un strat de ulei pentru a evita formarea mucegaiului.

Sunt convins ca alti colegi pescari mai priceputi in arta culinara pot sa vina cu completari sau eventual observatii
la cele spuse mai sus.
Postat de: Gheorghe Ion (alias pescuitul Trimite un mesaj privat userului pescuitul, 727 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

D-ul Gheorghe, va mai cititi mail-ul...?
Postat de: Doc . (alias Banber Trimite un mesaj privat userului Banber, 4730 postari.

Publicitate


re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Scuze de off-topic.
Postat de: Doc . (alias Banber Trimite un mesaj privat userului Banber, 4730 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Merci,dle.Gheorghe Eram in dubii daca sunt sau nu comestibile.Ieri am prins un "chinez" la 13kg.si am "recuperat"cam
2kg. de icre.Cat pe ce sa le arunc.Acum,nu stiu daca e formata boaba pentru a le pregati,dar de prajit....sigur am sa le
prajesc.
Postat de: l m (alias batman Trimite un mesaj privat userului batman, 241 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Il citez pe Gheorghe Ion:

Icrele de chinezesc sunt comestibile si se pot prepara dupa reteta traditionala.

Feriti-va de icrele de somn si de mreana, acestea NU sunt comestibile.

Atentie la prepararea icrelor de stiuca, sa fie bine curatate de acea pielita (pot contine larve de paraziti), apoi
sarati-le bine. Le puteti pastra mai mult timp in frigider, depozitandu-le in borcane de sticla. Dupa ce le-ati pus in
borcan si le-ati compactat, acoperiti-le cu un strat de ulei pentru a evita formarea mucegaiului.

Sunt convins ca alti colegi pescari mai priceputi in arta culinara pot sa vina cu completari sau eventual observatii
la cele spuse mai sus.

As completa ceea ce i-a scapat, colegului citat:
Se aleg icrele, se indeparteaza pielita care acopera icrele, apoi se aseaza in borcan, iar deasupra lor se pune SARE,
cam 1cm, nu ulei si se infasoara borcanul in ziar, sau orice alta hartie, important fiind ca sa stea la intuneric,
dar la frigider.


Dupa cel putin 12 zile, icrele vor capata o culoare uniforma si cam rozalie.
Atunci se iau icre din borcan, se spala de sare intr-o strecuratoare si se prepara dupa reteta preferata.Nimic nu e
mai bun decat o portie de icre de caras, cu multa lamaie, reci si fara gris in ele.
Postat de: Migu cel Pescar (alias migu Trimite un mesaj privat userului migu, 81 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Il citez pe l m:

Merci,dle.Gheorghe Eram in dubii daca sunt sau nu comestibile.Ieri am prins un "chinez" la 13kg.si am "recuperat"cam
2kg. de icre.Cat pe ce sa le arunc.Acum,nu stiu daca e formata boaba pentru a le pregati,dar de prajit....sigur am sa le
prajesc.

A praji icrele, este la indemana oricui, insa daca ai sa le pastrezi o perioada de timp, macar 12-14zile, la
conservat/fezandat, vei obtine cea mai salata buna, pe carte ai gustat-o vreodata.
Postat de: Migu cel Pescar (alias migu Trimite un mesaj privat userului migu, 81 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

09.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Increle de "chinez", fata de icrele cu care suntem obisnuiti (stiucam crap, caras, babusca etc) sunt de tip "ciorchine".
Acestea pentru a fi "dezlegate" se "bat" cu mixerul (pe paleti vor ramane pielitele). Culoarea initiala a icrelor de
"chinez" sunt inchise... chiar vinetii. Reteta pentru conservarea lor este oarecum simpla:
- la cca 1kg icre (este valabil pentru orice icre) si pun cca 50gr sare grunjoasa.
- se "bat" cu mixerul pentru omogenizare
- se tin la frigider 2-3 zile. Daca lasa "zeama" se vor pune intrun tifon impaturit in 4 si lasate sa se scurga.
Culoarea lor va deveni rosiatica.
- dupa ce vor fi scurse se pun in vase de plastic (eu folosesc galetuse de la smantana de 1 litru) si apoi la
congelator cu ele.
Pot fi folosite si dupa 1 an fara probleme!!!

Chestia cu "un deget de ulei deasupra si la frigider cu ele" o recomand strict pentru cantitati foarte mici de icre,
acestea urmand a prinde un iz de "ranced" dupa cateva saptamani.
Eu folosesc icre tinute la congelator si dupa 2 ani de zile si... inca nu am patit nimic.

P.S. Cantitatea de sare propusa de mine este pentru "cardiaci". Aceasta se poate majora dupa gust dar sa nu fie
potroaca. Pentru a preveni acest lucru recomand ca dupa sarare si omogenizare (cu mixerul) lasate cca 30 minutele,
gustate si apoi adaugata sare daca credeti ca mai este nevoie.

Principiul meu este ca mai usor este sa adaugi nitica sare la salata de icre decat sa stai sa desarezi sau sa dregi
"busuiocul" cu paine, gris sau alte chestii.

P.S.2 Eu peste mananc foarte rar dar sunt un mare consumator de salata de icre (daca-s preparate corespunzator).
Sotiei i-au trebuit aproape 20 de ani sa inteleaga ca o salata din icre se face cu multe icre, putin ulei ceapa, lime si
fara gris, paine sau alte "ingrediente".
Postat de: Fetes Eugen (alias seby1001 Trimite un mesaj privat userului seby1001, 634 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

10.04.10

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Il citez pe Migu cel Pescar:

As completa ceea ce i-a scapat, colegului citat:
Se aleg icrele, se indeparteaza pielita care acopera icrele, apoi se aseaza in borcan, iar deasupra lor se pune SARE,
cam 1cm, nu ulei si se infasoara borcanul in ziar, sau orice alta hartie, important fiind ca sa stea la intuneric,
dar la frigider.


Dupa cel putin 12 zile, icrele vor capata o culoare uniforma si cam rozalie.
Atunci se iau icre din borcan, se spala de sare intr-o strecuratoare si se prepara dupa reteta preferata.Nimic nu e
mai bun decat o portie de icre de caras, cu multa lamaie, reci si fara gris in ele.

icrele,dupa reteta descrisa de tine sunt nemaipomenite! ---
e o mare cacialma sa le sporesti cu gris sau franzela inmuiata in lapte!
--- --- ---
Postat de: C& R (alias steven Trimite un mesaj privat userului steven, 373 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

01.12.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

am vreo 2 kg de crap chinezesc si nu stiu ce tactica sa adopt pt pregatirea lor. aspectul la prima vedere nu prea e
atragator au o culoare vinetie ,daca ati facut in ultimul timp si va reusit astept sugestii
Postat de: Vas Vic (alias vasvic Trimite un mesaj privat userului vasvic, 342 postari.

re:Icre crap chinezesc !!!

01.12.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nimic nu e mai bun decat o portie de icre de caras ?
Oare ?
Postat de: Vlad Tulcea (alias Vlad_TL Trimite un mesaj privat userului Vlad_TL, 242 postari.


Pag: 1 2


Publicitate


WWW.pescuitul.ro este marca inregistrata cu nr. 129008 (vezi marca). Copyright © 1999 - 2017 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii