Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 155
15-12-2017


Trimite link-ul unui prieten

Forum Pescuitul.ro
Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate

Cauta in raspunsuri Utilizator: nelogat
Puteti opta sa fiti alertat prin email la postarea unui raspuns pentru acest subiect (necesita logare)



Prima pagina a forumuluiAlege alt subiectPropune subiect nou
Domeniul:Toate :: Raspunsuri la acest subiect: 19



Subiectul curent Data postarii
Titlu: Cum fac eu " babaroasele", Domeniu: Nade si Momeli 11.10.17


Eu pescuiesc cu o singura varga si pentru o partida imi este suficienta o mamaliga cam cat o mandarina, dar pentru o
cantitate mai mare reteta se poate multiplica.Vasul in care fierb are pereti mai grosi si o capacitate de 800 ml..
Malai, cam o cana de 150 ml.
Ca sa iasa o mamaliga mai fina, care sa stea bine pe carlig, rasnesc malaiul cu rasnita de cafea.




Click Pentru marire



Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari
Vizualizari: 2519

Raspunsuri

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Umplem trei sferturi vasul cu apa si-l punem la fiert.
Cand clocoteste apa, dam focul mic si adaugam malaiul. Malaiul trebuie sa ramana "movilita" asa ca apa sa dea doar in
unda nu sa clocoteasca. Cand eram mic, bunica ii facea in mijloc o gaura cu facaletul; acum nu este cazul. Destul de
repede face o pojghita fiarta si atunci putem mari focul.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nu umblam la bulgarele de malai. Reglam flacara si lasam sa fiarba domol pana ce apa scade si se ingroase ca un terci.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

Publicitate


re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Cand nivelul ajunge cam de un deget pe fundul vasului, spargem cu facaletul bulgarele de malai.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

In interior este malai nefiert si trebuie sa mestecam viguros pentru a-l omogeniza cu terciul, care-l leaga.
Consistenta, mai moale sau mai vartoasa depinde de cantitatea acestui lichid, terci. Cu cat mestecam mai devreme
bulgarele de malai cu atat o sa avem o mamaliga mai moale. Asa ca nu va grabiti dar nici nu lasati sa scada mai mult..
Momentul doar experienta il poate stabili; folositi intodeauna acelasi vas si aceleasi cantitati si cu timpul o sa stiti
exact cand trebuie mestecat. Eu prefer patratica un pic mai moale, o ia mai bine...
Dupa omogenizare, intindem cu facaletul mamaliga pe fundul vasului si o lasam sa se umfle si sa " pufaie"; mestecam si
iar o presam sa "pufaie". Si tot asa cam 10 minute, astfel aburul fierbe si acel malai care era in mijlocul bulgarelui.
Atentie, flacara mica, altfel se "afuma"!



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Mamaliga e gata, fiarta bine, atunci cand se aduna pe facalet.
O rasturnam, o aplatizam si o lasam sa se raceasca un pic cat sa nu ne friga la mana. Nu o puneti pe o suprafata plana
ca "transpira". Folositi un gratar; eu, pe vremuri, o puneam sa se raceasca pe matura. Nu uitati de ea ca prinde coaje!



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

O framantam, o aplatizam din nou si punem esenta de vanilie si sofran.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

O framantam iar facand o bila.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Bila o presam repetat, pe masa, cu o cutie de nes, pana obtinem un cub. Eu am o presa dar merge si cu cutia de nes.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Pentru taiat folosesc fir de otel prins intr-o rama cu maner dar se poate improviza si din spita de umbrela.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.

re:Cum fac eu

11.10.17

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Pe o bucata de polistiren taiem feli de dimensiunea " babaroaselor". Feliile le taiem pe lung.



Click Pentru marire


Postat de: State Dan (alias statedan Trimite un mesaj privat userului statedan, 56 postari.


Pag: 1 2


Publicitate


WWW.pescuitul.ro este marca inregistrata cu nr. 129008 (vezi marca). Copyright © 1999 - 2017 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii