Home Forum Subiecte Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

Forum Pescuitul.ro

Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate


  • favorite_border

Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person Dr.Hook
  • scheduleacum 8 ani
  • comment5 raspunsuri
  • visibility1515 afisari
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

...sau "Poveste cu final anuntat" - merge si titlul asta.
(Urmeaza experienta mea in primul concurs de pescuit cu reguli stricte si adversari de top, anume openul ACS Gilort la stationar.)

Adevarul e vine un momend cand mancarimea din fund te obliga sa iei decizii necugetate si te gandesti cum ar fi sa-i tragi una in freza lu Mike Tyson sau sa alergi dupa tramvai odata cu Usain Bolt.
In fond, ce se poate intampla?
Mai mult decat sa-ti pui dantura noua ori sa fluieri dupa taxi, nimic grav.
Iata e rationamentul care m-a facut prezent in lista deschisa de Gabriel Neamtu si zau ca au fost printre cele mai frumoase doua zile ale verii.
Dar sa trec la subiect.

Capitolul I - pregatirile.

Aici am luat-o cam de la 0 (zero), dat fiind ca mergeam la un concurs de stationar si cea mai pricopsita varga pe care o detin e un carbon pitic de numa` 5 metri. Cum fiecare nebunie are pretul ei, iar asta de acum nu se regasea in vreun buget pe urmatoarele sute de ani, tot ce mi-am putut permite a fost un Caperlan de 6.
Diferenta dintre numita undita si un stalp de telegraf nu e prea mare, plus ca in conditiile unor capturi frecvente o sa arati ca un culturist dupa numai cateva ore. Iti solicita toate grupele de muschi, biceps, triceps, mai putin cariceps.
Daca tot eram in Decathlon, am zis sa iau si niscaiva plute, fire, ace, basca nada.
Cum in privinta primelor doua ma pot declara multumit de alegerile facute si de oferta lor, acele nu mi-au placut iar sortimentul de nada nu e chiar asa de bogat. Totusi, am aruncat in cos vreo trei pungi de TTX, sa fie.
De la "Marele Pescar" si de la "Prinde" mi-am completat stocul, desi daca m-as fi dus din capu locului la ultimul, scuteam si bani, si alergatura.
La sfarsit de lista trecusem bautura si mancarea: douaşpe beri si cateva sandwichiuri am considerat ca acopera necesarul a doua zile, dintre care una seaca pe motiv de lipsa sofer, asadar sa adaug o sticla de apa, chit ca e periculoasa pentru sanatate (berea fara alcool nu intra in calcul - dpmdv e o inventie a masonilor in scopul reducerii populatiei).

Capitolul II - Prima zi de concurs.

Ca sa fiu prezent la 7 am pe balta, a trebuit sa ma scol la 4, chestie care mi se intampla odata la cativa ani.
Cu exceptia organizatorului, adica Gabriel Neamtu, nu cunosteam pe nimeni din lista, desi cu unii dintre participanti am interactionat virtual chiar pe forumul de aici, dar de asta mi-am dat seama abia la sfarsit.
Tragerea la sorti mi-a fost destul de vitrega, prinzand al doilea loc din capatul primului sector, unul fara capturi deosebite.
Citisem despre balta ca tine platica, balos si caras, crapul fiind ceva asemanator civilizatiilor extraterestre, adica vorbeste lumea despre el, unii spun ca l-au vazut si exista, dar nimeni nu ofera dovezi. De aici a pornit alegerea nadei, un mix de seminte, ttx si viermusi. In rest, varga despre care v-am spus cu linie de 0.12 (mult prea groasa dupa cum s-a dovedit mai tarziu), ac Owner de 8 si pluta Cralusso de 1 gr.
...si prinde, Adare, balos, cu parul tau de 6 metri, pana ce ti-o veni acru-n... creieri!!!
(N-am gasit alta rima)
Cum cei de langa mine nu prindeau altceva, la doi viermi adaugam un mot de rama, neaparat trasa pe ac, altfel ratam inteparea pestelui.
Dupa 4 ore, cand au venit sa-mi catareasca ce adunasem in juvelnic, mi-a fost si rusine sa-l scot din apa. Totusi, faptul ca am insistat mi-a adus locul trei pe sector, dar si dureri cumplite de brate, ca de picioare nici nu mai spun!
Restul zilei am zacut, multumind Domnului pentru cine a inventat berea si lada frigorifica.

Capitolul III - A doua zi de concurs. Cosmarul!

Accuwetter anunta vant, asa ca in nemarginita mea inteligenta am decis sa schimb montura, cu o pluta mai grea si plumbaj sporit, iar firul l-am pus si p-asta mai gros, ca de!... sa fie, sa se gaseasca.
Domnilor, in cazul meu particular, cand e sa fac alegeri proaste, pai le fac, nu ma-ncurc!
De data asta am nimerit in sectorul C, unde, in ziua precedenta, se prinsese platica in cantitati cel putin duble fata de sectorul A. Sa va mai spun ca langa mine era Laur "Mongolu"? Sa va zic despre cum scotea peste dupa peste?
N-are rost, doar imaginati-va ce ati simti daca v-ar aseza careva pe gratar, perpelindu-va la foc mic, foarte mic, atat de mic incat sa va patrunda bine, sa nu iesiti arsi la suprafata, ci copti pana-n maduva oaselor.
Pe langa asta, mi-am incurcat o linie, la a doua am rupt antena plutei, a treia am agatat-o in scaieti, a patra mi s-a ciupit firul de varf, cand am tras varnisul peste el si a cedat sub greutatea unui balos cat degetul. Abia dupa doua ore si jumatate gherle, necazuri si blesteme, cu o linie incropita pe loc, la care am pus un fir de 0.10, au inceput sa apara si la mine platicile si asta m-a ajutat sa nu cad pe ultimul loc.

Carevasazica, ramane cum ne-am inteles: nu-i ca-n filme!

  • favorite_border

re:Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person alex10x
  • scheduleacum 8 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

Eu zic ca indifferent de situatiile intamplate e perfect . Altfel cum sa acumulezi expertienta dormind pana la 10 ? Sunt convins ca la urmatorul concurs o sa fie altfel .

Fir intins !


  • favorite_border

re:Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person petru
  • scheduleacum 8 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

O frumoasa relatare, ca pe ”cele vechi vremuri” :) ;=
Fire intinse pe viitor ==

  • favorite_border

re:Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person DANUTZ2010
  • scheduleacum 8 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

STAND UP COMEDY!!!

Deci am ras cu lacrimi! )=

Foarte tare!

  • favorite_border

re:Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person Dr.Hook
  • scheduleacum 8 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

@Iacob Alexandru - nu ma atrag concursurile.
Intamplator acesta a fost organizat de un amic, tot intamplator, in pofida taxei simbolice, a regulamentului exact si explicit, a premiilor mai mult decat generoase, lista participantilor nu se umplea pe masura asteptarilor, prin urmare m-am inscris numai pentru placerea celor doua zile de pescuit si, de ce sa n-o spun?... ca sa mai trag cu ochiul la cei mari intr-ale baboitului.
Legat de partea din final pot spune ca am avut ce vedea!

@Burian Petru - nu-mi amintiti de "cele vechi vremuri".
Sunt asa de vechi, ca au fost intr-o alta viata.
Nimic n-a mai ramas din ele, doar pagini colbuite.
La fel si eu.

  • favorite_border

re:Vezi, bai ninja, ca nu-i ca-n filme...

  • Adaugat de: person sieupeaici
  • scheduleacum 8 ani
  • thumb_up 0 likes
Domeniul: Cafenea

:))))))))) super-tare! Oricum, te astept si la urmatoarele. In fond, cred ca toti am avut cate ceva de invatat din acest eveniment!


fiber_newInfo

Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu exceptiile ... [...]

fiber_newStiri

Permisele de pescuit recreativ pentru anul 2024, emise de ANPA, se pot obtine online prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul anpa.ro.

In perioada 10-17.01.2024 aplicatia informatica pentru generarea permiselor este oprita pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul anpa.ro. [...]