Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 293
23-04-2014

Trimite link-ul unui prieten

Forum Pescuitul.ro
Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate

Cauta in raspunsuri Utilizator: nelogat
Puteti opta sa fiti alertat prin email la postarea unui raspuns pentru acest subiect (necesita logare)



Prima pagina a forumuluiAlege alt subiectPropune subiect nou
Domeniul:Toate :: Raspunsuri la acest subiect: 24



Subiectul curent Data postarii
Titlu: mamaliga pt crap(delta dunarii), Domeniu: Nade si momeli 09.07.05


Deci am fost la pescuit in delta de 2 ori,prima data a fost un esec deoarece eram "paraleli" cu prepararea mamaligii pt
crapii din delta,a doua oara sa zicem k mamaliga a ieshit destul de bine dar tot nu cum am vazut ca o faceau unii
pescari(adika super stasa,se taia cu,cutitu in forma e cub)!!daca cineva e binevoitor sa mi spuna shi mie o reteta de
mamaliga simpla care sa iasa tare,sa nu se crape shi sa se poata taia in forma de cubuletz pt carlig!!!


Postat de: Itu Bogdan (alias D3xt3r_y2 Trimite un mesaj privat userului D3xt3r_y2, 14 postari,)
Vizualizari: 57927

Raspunsuri

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

09.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

sa iasa bine,amesteca putina faina de grau si putin zahar, la malai...si fierbe-o bine .dupa ce se raceste faci ce vrei
cu ea ,o tai cuburi...o faci bilute...si apropo de taiat,foloseste fir de pescuit...si daca tot nu-ti iese foloseste un
truc..amesteca mamaliga cu fulgi de vata hidrofila, o faci bile si o pui in ace....ai sa vezi ca e mai greu sa o dai jos
decat sao pui in ac....
Postat de: ray charles (alias riqelme Trimite un mesaj privat userului riqelme, 2 postari.)

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

10.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

daca vrei sa obtii o mamaliga de "patratica" care sa stea bine in ac,urmeaza urmatoarele instructiuni:
1)
malaiul pe care il folosesti daca il ai de mult in camara trebuie cernut,daca e proaspat nu e nevoie
2)nu folosii malaiul ca atare ptr ca are granulatia prea mare,deci inainte sa te apuci de mamaliga da-l prin rasnitza
pina se face faina(sau aproape faina
3)amesteca 2 liguritze de faina in malaiul deja rasnit si omogenizeaza
4)prepara mamaliga cit poti tu de tare dar sa fi atent sa nu o arzi
5)dupa ce e gata scote mamaliga pe un fund de lemn si pune-o la presat 15-30 minute intr-un ciorap de dama
6)dupa ce s-a scurs bine pune-o din nou la fiert pina se ridica la suprafatza apei in care fierbe
cind s-a ridicat la suprafatza e gata preparata ,nu mai trebuie decit sa o pui din nou la presat (in ac ciorap de
dama)si sa o faci tu la ce grosime vrei (tot prin presare)
7)iti garantez ca vei avea o "patratica f gumat si rezistenta in ac
8)ps:ptr aromare foloseste-ti experientza(aromele se pun in apa in care fierbe),eu iti recomand arome
ca:vanilia,anason,usturoi,capsuni...etc
Postat de: MARIN LAURENTIU (alias BALA* Trimite un mesaj privat userului BALA*, 733 postari.)


re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

13.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Buna reteta de mai sus.
Alta reteta:
2 parti malai
1 parte faina
zahar
ulei
arome(2 fiole de esenta de vanilie Dr.Otkel)
Pui apa la fiert in ceaun impreuna cu zaharul si uleiul(neaparat).Cind fierbe,pui continutul(malai+faina)omogenizat
bine.Mesteci cu un bat pina devine foarte tare.Intre timp ai turnat deja si aroma.O rastorni pe un fund de lemn(sau
tava) si o lasi sa se raceasca bine.O lasi libera sa prinda crusta.
Eu o fac pe malul apei seara pe la 6-7 si dau cu ea dimineata a doua zi.
Postat de: soare florentiu (alias florentiu Trimite un mesaj privat userului florentiu, 1190 postari. Albume: 30 Foto, 29 Recorduri, Comentarii balti: 26. )

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

13.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nu stiu daca mamaliga prezentata de mataluta va fi chiar atit de ,,gumata "incit sa stea pe cirlig.Asa ca-mi permit sa
mai fac o adaugire.Dupa ce a fost scoasa din ceaun si lasata putin la racit,se fac bulgari cit un pumn ,si se baga
fiecare bulgar in pungi de nailon{precum cele de lapte} se mai dau inca o data la fiert,timp de 30 min,pina ce pungile
se ridica la suprafata.Abia atunci mamaliga este buna de pus in cirlig.
Postat de: voicu aurel_vlad (alias voicua Trimite un mesaj privat userului voicua, 265 postari.)

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

13.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Bine domnule Voicu,inca odata deacord cu dumneavoastra.
Desi n-ati facut reteta si nicidecum n-ati dat cu ea,ma contraziceti,ok.
N-am spus ca e cea mai tare mamaliga de pus in cirlig,eu am dat o reteta pe care am folosit-o personal.
Am luat-o si eu de la baieti care intr-adevar mi-au demonstrat ca erau pescari de Dunare si care chiar prind pesti
mari.In fiecare zi de stat pe malul apei...
Hai sa mai propun o varianta(prezentata in AvP).A folosit-o si eu si chiar da rezultate(adica ies patratele tari):
Intr-un vas se amesteca faina,malai,zahar sau alte ingrediente(srot macinat fin,arome),se amesteca bine cu putina apa
pina se face ca plastilina.
Se formeaza cocoloase cit un pumn,se aplatizeaza si se pun la fiert.Sunt gata cind se ridica la suprafata.Se taie
patratele cu firul de guta dupa racire.
Postat de: soare florentiu (alias florentiu Trimite un mesaj privat userului florentiu, 1190 postari. Albume: 30 Foto, 29 Recorduri, Comentarii balti: 26. )

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

15.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nu te-am contrazis,d-nule Florentiu.Imi pare rau ca nu intelegi mesajul.Mi-am permis sa fac doar o adaugire.Este buna
reteta propusa de tine,dar nu intotdeauna rezultatul este cel scontat.Cu fiertul a 2 oara rezultatul este garantat.Se
taie foarte bine si sta timp indelungat in cirlig.Am folosit patratica facuta in acest mod multi ani.Si inca ceva.Pe
data de 24 voi fi la Sulina.Ca sa vezi ca nu sunt lipsit de modestie:da-mi niste sfaturi daca cunosti locuri bune de
pescuit pe Dunare in acea zona[le primesc cu placere fara a te contraria}Multumesc.
Postat de: voicu aurel_vlad (alias voicua Trimite un mesaj privat userului voicua, 265 postari.)

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

15.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Ok,am inteles mesajul...
Cred ca asa(cu fiertul a doua oara) sta chiar si pe firul de par mai bine.
Din pacate nu am fost niciodata la Sulina.
Despre locuri sunt ceva informatii date de Vlad Pavlovici intr-un numar mai vechi din "Aventuri la pescuit".
Locul propus se numeste "la bazin"si se afla cam la 3 km de sat(daca imi aduc bine aminte,sper sa nu gresesc).
Acolo sunt date pe larg toate informatiile necesare.
Sper ca ne veti tine la curent cu rezultatele obtinute acolo...
Postat de: soare florentiu (alias florentiu Trimite un mesaj privat userului florentiu, 1190 postari. Albume: 30 Foto, 29 Recorduri, Comentarii balti: 26. )

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

20.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

uite cum fac eu mamaliga: pun malaiul la fiert si adaug gris si faina.daca e cazul mai adaug si malai,ideea e sa obtii o
compozitie tare.apoi o scot pe tocator o las putin sa se mai raceasca si apoi o framant(frigeeee! dar asta este)pana
devine ca plastelina.dupa aceea o fac in forma de bila sau bile ,o bag itr-un ciorap de dama si o pun in apa clocotita
sa mai fiarba(30-45 min.). poti adauga arome, sofran ce vri tu. fir intins!
Postat de: Popescu Laurentiu Alexandru (alias rifu Trimite un mesaj privat userului rifu, 24 postari.)

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

27.07.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Ingrediente:
apa 2 litri
faina de porumb (malai) circa 1 kg
faina de grau
sofran
atractant pentru pesti lichid – anason, vanilie, capsuni ...
Calitatea malaiului (granulatia) este esentiala pentru realizarea unor patratele bune de mamaliga. Dintr-un malai cu
particule mari, cu tarate, vor rezulta niste patratele care se vor desface usor si ne vor lasa carligul gol, ineficient.
De aceea primul lucru care trebuie facut este cernerea malaiului printr-o sita, cu cat mai fina cu atat mai bine.
Se pune apa la fiert, in care am dizolvat sofranul, cam un varf de lingurita, precum si atractantul. Dupa ce apa da in
clocot se pune malaiul, si se lasa sa fiarba circa 20-30 de minute. Cind mamaliga e aproape fiarta se amesteca bine cu
facaletul.
Pana aici procedeul este identic cu cel al unei mamaligi obisnuite. Urmeaza insa faza a doua, menita sa le dea
cubuletelor rezistenta si elasticitate.

Mamaliga obtinuta mai inainte o luam si o framantam cu faina de grau, pana capata consistenta unei plastiline. Formam
apoi niste “galusti”, ceva mai mari decat o minge de tenis, si le bagam in ciorapi de dama vechi, rupti
(nu-i luati fara sa intrebati ca aveti scandal). Ciorapul are rolul de a nu lasa mamaliga sa se imprastie la fierberea
urmatoare. Ciorapul de leaga in fata si in spatele galustii cu o ata. Pe un ciorap putem sa punem astfel 5-6 astfel de
galusti, in sirag.
Punem din noua apa la fiert si cand da in clocot punem in ea galustile formate dinainte. Le lasam sa fiarba pana se
ridica la suprafata, semn ca sunt gata (cam 10 minute). Se scot pe un fund de lemn si se lasa la racit. Cel mai bine se
folosesc a doua zi, sa fie proaspete.
Postat de: Comanescu Alexandru (alias ray Trimite un mesaj privat userului ray, 58 postari.)

re:mamaliga pt crap(delta dunarii)

20.08.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Mda...uite k mai sunt shi oameni d treaba care spun dak shtiu!!Sunt beton retzetele,(chiar dak ink nu le\ am
incercat,dar suna bine......:D)
Eu in 3 zile,mai exact luni plec in delta shi...ce sa zic...de abia ashtept sa testez \"mamaligile\"!
Dar totushi cred k le voi testa pe fiecare in parte acasa chiar dak maik mea
!:D.Sper k voi avea bafta in delta shi voi prinde ceva peshte k tare bine ar prinde dupa stresul de anu asta(bacu ,
admiterea la medicina=>>toate sau terminat cu bine shi sper k asha va fii shi in delta).
Ink 1 data MULTZUMESC pt. info shi FIR INTINS pT. toata lumea..

Postat de: Itu Bogdan (alias D3xt3r_y2 Trimite un mesaj privat userului D3xt3r_y2, 14 postari.)


Pag: 1 2 3



Promo





Copyright © 1999 - 2013 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii