Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 211
01-10-2014


Trimite link-ul unui prieten

Forum Pescuitul.ro
Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate

Cauta in raspunsuri Utilizator: nelogat
Puteti opta sa fiti alertat prin email la postarea unui raspuns pentru acest subiect (necesita logare)



Prima pagina a forumuluiAlege alt subiectPropune subiect nou
Domeniul:Toate :: Raspunsuri la acest subiect: 5



Subiectul curent Data postarii
Titlu: bulz de peste, Domeniu: Retete culinare 14.03.12


Bulz de peste.


1kg peste marunt(murgoi, obleti, boarta, ori alte specii asemenea, care pot fi consumati intregi), ori bucati de peste
fara oase(file) ; malai pentru mamaliga; 2-3 cepe; boia de ardei dulce/sau iute; sare, piper, ulei, un bot de untura,
patrunjel verde, folie aluminiu alimentar

Se prepara o super-mamaliga, nici prea tare nici prea moale, care se pune la racit(inchegat). Pestele oricat ar fi de
marunt, se eviscereaza, si se rumeneste in tigaia incinsa cu ulei;
Ceapa se taie solzisor si se caleste pana devine aramie;
Pe o bucata de folie de aluminiu(care sa permita impaturirea unui patrat de 10 cm de bulz), pe partea interioara se
unge cu putina untura. Tot pe aceasta suprafata se presara boia dulce sau iute(dupa preferinta). Se taie din mamaliga
rece, un strat de 2 cm mamaliga(patrat de 10 cm si se aseaza pe suprafata unsa cu untura si boia.
Peste ea se pun pestisorii rumeniti si ceapa, plus alte condimente dupa gust.
Se astupa aceasta suprafata cu alta bucata de mamaliga, la fel de subtire, mamaliga unsa de asemenea cu untura si cu
boia.
Se inchide compact pachetul de folie.
Pachetul asta(sau pachetele) se pun pe gratar la foc incins, pentru cate 5 minute pe fiecare parte.
Se serveste cald, cu patrunjel presarat pe deasupra.
In pachetel se mai pot pune, cartofi preajiti pai, peste afumat, sau sunculita, iar bulzul poate fi servit cu iaurt
ori smantana.




Postat de: Nuta Nini (alias nuta Trimite un mesaj privat userului nuta, 202 postari, Albume: 10 Foto, 1 Recorduri; Comentarii balti: 7. )
Vizualizari: 1751

Raspunsuri

re:bulz de peste

14.03.12

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ,da ce bun?
Postat de: Serbov Oana (alias oana141976 Trimite un mesaj privat userului oana141976, 794 postari. Albume: 2 Recorduri,)

re:bulz de peste

14.03.12

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

N-am gasit in arhiva decat pozele astea cu bulzul la gratar.
Data viitoare insa cand am sa-l pregatesc, am sa fac si pe fotograful, ca sa exemplific mai bine



Click Pentru marire


Postat de: Nuta Nini (alias nuta Trimite un mesaj privat userului nuta, 202 postari. Albume: 10 Foto, 1 Recorduri, Comentarii balti: 7. )

re:bulz de peste

14.03.12

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

era cam frig afara si pe langa bulz, am copt si o "apa plata"



Click Pentru marire


Postat de: Nuta Nini (alias nuta Trimite un mesaj privat userului nuta, 202 postari. Albume: 10 Foto, 1 Recorduri, Comentarii balti: 7. )

re:bulz de peste

16.03.12

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Care e faza cu bidonul de apa pe gratar?
Postat de: Gabriel Neamtu (alias SiEuPeAici Trimite un mesaj privat userului SiEuPeAici, 1535 postari. Albume: 20 Foto, 16 Recorduri, Comentarii balti: 37. )

re:bulz de peste

16.03.12

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nu e nici o faza din pacate. Inainte cu o seara ca iesim la gratar, sa facem 4 x bulz, am fost sa luam apa de izvor,
pentru consum si pt. folosit la gratar(stingere foc, baut-pt ca eram cu masina, s.a.).
Si pentru ca peste noapte, la temeperaturi f. scazute, bidoanele au inghetat beton, ca sa ne putem folosi de apa pe
unul l-am perpelit un timp pe gratar.
Bidonul inghetat a fost pus pe gratar inaintea bulzului, cand jarul era in putere, s-a topit gheta si el a capatat
doar o zeghe pe suprafata de plastic, nu s-a deteriorat prea mult.

Postat de: Nuta Nini (alias nuta Trimite un mesaj privat userului nuta, 202 postari. Albume: 10 Foto, 1 Recorduri, Comentarii balti: 7. )


Pag: 1



Publicitate


WWW.pescuitul.ro este marca inregistrata cu nr. 129008 (vezi marca). Copyright © 1999 - 2014 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii