Logo Pescuit pescar fish fishing crap  rapitor
Contul meu Forum Chat Retea
Vizitatori online: 164
20-09-2014


Trimite link-ul unui prieten

Forum Pescuitul.ro
Locul unde poti intreba si primi raspunsurile cautate

Cauta in raspunsuri Utilizator: nelogat
Puteti opta sa fiti alertat prin email la postarea unui raspuns pentru acest subiect (necesita logare)



Prima pagina a forumuluiAlege alt subiectPropune subiect nou
Domeniul:Pescuit stationar :: Raspunsuri la acest subiect: 428



Subiectul curent Data postarii
Titlu: Despre scobar, Domeniu: Pescuit stationar 08.01.05


Salut toti scobararii!ma intereseza toate informatiile de la voi:despre nada/componentele nadei in perioada
toamna/iarna/primavara,aditivi folosit,fire,forfacuri,cum mananca scobarul(momeala oprita sau lasata pe curs),carlige !


Postat de: lauda catalin (alias Roxana Trimite un mesaj privat userului Roxana, 135 postari,)
Vizualizari: 87828

Raspunsuri

re:Despre scobar

02.02.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Reteta de momiala
Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se
adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru
crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca
nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face
o minge strinsa bine cu materialul respectiv. Este bine apoi sa o latim prin presare. Se fierbe apoi pina cind aceasta
pluteste in vasul cu apa. Se lasa la racit si apoi se scoate din material. Aceasta poate fi taiata cubulete de diferite
marimi, dupa dorinta.
Postat de: Greab Calin (alias calin 100 Trimite un mesaj privat userului calin 100, 6 postari.)

re:Despre scobar

02.02.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Se pune un vas cu 2 litri de apa la fiert; in apa se pune o lingura de seminte de anason bine macinate. Cand fierbe apa
se adauga faina "musuroi" si se lasa sa fiarba circa 20 de minute, dupa care se amesteca continuu circa 6 min..
Rasturnam mamaliga pe un fund de lemn, o acoparim cu un ziar umed si o lasam pana a doua zi. Adoua zi, cu o ora inainte
de a pleca la pescuit, se framanta mamaliga cu srot si cu pesmet bine macinat pana cand ajunge la o consistenta omogena
(asemanator plastelinei) si culoarea gri inchis. Cand ajungem pe malul apei se ia o bucata de marimea unui mar mai mare
si se amesteca cu putina apa din lac (obligatoriu) pentru a deveni mai moale decat restul; aceasta va deveni momeala, in
timp ce cealalta va fi distribuita naditoarelor. Pentru a o indulci se pot adauga 1-2 pastile de ciclamat de sodiu
(acesta are avantajul ca nu fermenteaza la caldura).
Postat de: Greab Calin (alias calin 100 Trimite un mesaj privat userului calin 100, 6 postari.)

Publicitate


re:Despre scobar

02.02.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Dacamai afli ceve retete te rog sa_mi spui si mie..........Am sa-ti mai trimit niste retete,sper sa-ti fie de folos
Fir intins
Postat de: Greab Calin (alias calin 100 Trimite un mesaj privat userului calin 100, 6 postari.)

re:Despre scobar

03.02.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Merci, dar mamaliga nu prea merge la noi! Astept alte retete(pt toamna,iarna,primavara;vara mananca doar la miez de
paine)!!!
Postat de: lauda catalin (alias Roxana Trimite un mesaj privat userului Roxana, 135 postari.)

re:Despre scobar

03.02.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

De multe ori am incercat la paste.a mers foarte bine mai ales la ARPACAS sau la CUS-CUS.este bun si de
momit.........
Postat de: Greab Calin (alias calin 100 Trimite un mesaj privat userului calin 100, 6 postari.)

re:Despre scobar

26.12.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Ca nada folosesc nada din comertz ca e foarte buna si eu sint multzumit de ea. Ca aditivi eu itzi recomand sa
folosesti in aceasta perioada tot ce pute mai tare deoarece aceste putori ii atrag.Ca momeala : arpacasul il folosesc
doar vara, in restul perioadei dou cu rima rosie mica ,viermi si larve rosii.Pescuiesc de vre-o 8 ani la scobar si tin
sa te anuntz ca e un pescuit super.Am vazut ca nu oricine poate prinde scobar.Eu am ceva experientza si citziva scobari
de peste 1.250kg. Pescuiesc pe Mures si Cris.In Mures sint exemplare mai mari dar pe Cris ,de obicei, prind mai multzi.
Nu uita sa mai eliberezi din solzoshi! Fir intins!
Postat de: Muntean Cosmin (alias minu Trimite un mesaj privat userului minu, 5 postari.)

re:Despre scobar

29.12.05

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Salut Cosmine ! si La mulţi ani!
In sfârsit un scobărar mai vechi imi răspunde.
Mai am întrebări:
- dacă folosesti bolo, descrie-mi putin băţul? mă interesează ce caracteristici tre să
aibă o bolo pt scobar, mai moale pe vârf sau mai rigidă?
- ce fir foloseşti pe mulinetă, de 12 sau de 14?
- ce cârlige
Postat de: lauda catalin (alias Roxana Trimite un mesaj privat userului Roxana, 135 postari.)

re:Despre scobar

03.01.06

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

reteta de iarna pt scobar:

ingrediente: faina malai si splina porc

se macina bine de tot splina(de preferinta cu robotul de bucatarie} apoi se amesteca cu faina de malai pina se pot
face bulgari.acestia se tin in frigider dar nu prea multe zile
Postat de: toader gabriel (alias oaie Trimite un mesaj privat userului oaie, 18 postari.)

re:Despre scobar

10.01.06

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Nu cred ca este o regula clara privind varful bolognezei pt scobar si nici pentru firul folosit. Este important sa fie
usoara sa nu iti oboseasca mana, suficient de lunga pentru a putea controla bine pluta in curent, suficient de rapida
pentru a transmite cat mai repede intepatura. Eu folosesc pentru lansetele foarte rigide carlige mai groase in carne iar
pentru cele mai moi carlige mai subtiri.
Postat de: Cornaciu Armand (alias armand.c Trimite un mesaj privat userului armand.c, 274 postari. Albume: 1 Recorduri, Comentarii balti: 3. )

re:Despre scobar

11.01.06

Adauga un raspuns cu citat din acest mesaj

Domnul Catalin,
problema scobaritului e chiar foarte delicata. Eu pescuiesc la scobar pe raurile Somes, Mures, Sieu, Lapus. Pot spune
ca am oarece experienta in domeniu. Ca sa va dau sfaturi ar fi necesar sa scriu un roman, atat de mult conteaza
experienta in pescuitul la Scobar. Mai intai este necesar sa va luati scule pentru acest tip de pescuit. Sunt tot felul
de bete care se inscriu in gama necesara dar, trebuie sa tineti cont ca la Scobar se pescuieste cu fir de 10 si forfack
de 8 in cele mai multe cazuri, iar cand apa este f. limpede, cu fir de 8 si forfac de 6. Carligele, 14 - 12, mai rar de
10. Atat pentru inceput. Despre tehnici de pescuit la Scobar, pe alta data, daca va mai intereseaza.
cu respect,
m.r.
Postat de: ros mihai (alias rsk Trimite un mesaj privat userului rsk, 422 postari.)





Publicitate


WWW.pescuitul.ro este marca inregistrata cu nr. 129008 (vezi marca). Copyright © 1999 - 2014 Gheorghe Ion - Toate drepturile rezervate
Site administrat de: Gheorghe Alexandru Ion PFA, CUI: 25286162, Reg. Com. F40/1331/2009.
Termeni si conditii de utilizare site. Confidentialitate Protectia cumparatorului


Serviciile site-ul nostru sunt oferite apeland la ajutorul Cookie-urilor. Prin continuarea utilizarii serviciilor noastre,
acceptati implicit si neconditionat modul in care utilizam cookie-urile. Aflati mai multe detalii